Johan Jokinen tester F2 i næste uge. I en todages test på Valencia-banen får det unge danske talent mulighed for at prøve en F2-racer.

Jokinen har allerede fået støbt sæde til raceren og skal vurdere klassen, der blev genoplivet som FIA-mesterskab i 2009. Jokinens test er kommet i stand blandt andet gennem DASU, Dansk Automobilsportsunion.

– Jeg vil allerførst give en stor tak til DASU, som både har gødet jorden for mig i F2-organisationen og sammen med mine trofaste sponsorer har gjort denne test mulig. DASUs elitearbejde har haft en stor betydning for mig, siger Johan Jokinen i en pressemeddelelse.

Johan Jokinen kan blive første dansker i FIA Formula Two
Johan Jokinen kan blive første dansker i FIA Formula Two

– Uden denne støtte fra mit bagland havde jeg aldrig kunnet køre testen, for kassen er tom efter en meget hård sæson med meget modvind og tab af sponsorer. Dernæst glæder jeg mig vanvittigt til testen. F2 er en spændende bil, og så kan jeg endelig køre en bil, som er konkurrencedygtig! En helt ny oplevelse i år, siger Jokinen ovenpå en turbulent sæson med løb i Formula Renault Eurocuppen og i F3 Euro Series (se separat historie her).

– En af mine utallige teamkammerater i år i F3 var Robert Wickens (store foto), den samlede toer i serien i år. Jeg har haft en god snak med Robert om bilen, og ved nogenlunde, hvad der venter mig, fortæller Johan.

– Det bedste med klassen er, at bilerne er ens, og det er køreren, der gør forskellen. Det har jeg virkelig savnet i år, og har sidst prøvet det i Formel Renault 2.0, siger han.

Johan Jokinen har lige været i Bedford til seatfitting i F2-hovedkvarteret, og fik syn for sagn.

– Det er en spændende bil, og folkene bag og omkring serien er meget professionelle. Siden serien blev startet sidste år har tingene ikke stået stille i udviklingen af bilen. Mange forbedringer vil blive fortaget over vinteren, fortæller Johan.

– Det bliver meget spændende at arbejde med frontvingerne og andre elementer, der er justerbare fra cockpittet.

– Om det bliver F2 eller noget helt andet, jeg skal køre i den kommende sæson, er alt for tidligt at kommentere. Jeg sidder med en bunke forskellige tilbud, men i den sidste ende er det sponsorstøtten, der bliver afgørende. For mig er det vigtigt, at jeg har en god bil og dygtige folk bag mig, og at det hele har en fremtid i sig, siger Johan Jokinen.

2009-sæsonen var den første for F2 i sin nye udformning. Blandt gulerødderne er bl.a., at de tre bedste fra serien får superlicens til F1. Vindern Andy Soucek har desuden fået en test med Williams F1-teamet, der også står for konstruktionen af bilerne. De ni løbsweekender – 18 race – sendes alle direkte på Eurosport.

Fotos: Formula Two, Johan Jokinen