Det danske talent Johan Jokinen holder pause fra Formula Two denne weekend.  Det er økonomisk prioritering fra Jokinens bagland der gør, at han ikke stiller til start på belgiske Zolder.

Årsagen er, at Zolder-banen ikke er en grand prix-bane, og Jokinen vil hellere koncentrere sig om at køre på baner, der vil indgå i fremtidige mesterskaber.

Det danske formeltalent må derfor afbryde sin deltagelse i Formula Two for nu, men Jokinen vender måske allerede tilbage til serien til næstkommende løb på Portimao-banen.

Hos Johan Jokinens manageren Rick Gorne bliver der dog arbejdet på en mere langsigtet løsning, der skal holde Jokinen bag rattet i hurtige formelbiler.

– Vi skrev kontrakt med Johan i januar, hvor aftalerne med Formula Two allerede var på plads. Men vi arbejder på at udvikle hans karriere og planlægge på længere sigt, siger Rick Gorne, der har mere end 30 års erfaring fra branchen, og har været manager for racerkørere siden 1988.

– Det er svært at finde penge, men vi arbejder på et program for Johan, der skal få ham i GP2 med sponsorpenge fra Mellemøsten, siger Gorne videre til Racemag.

– Der er mere end gode udsigter til at det lykkes, slutter Gorne, der dog ikke vil sætte en tidsfrist på en eventuel ny aftale.

Rick Gorne, der i dag driver Goman Ltd., et managementfirma baseret ved Oxford, har erfaring fra Reynard og var blandt stifterne af British American Racing, der senere blev til Honda Racing. Gorne har blandt andet Lucas di Grassi, Oliver Jarvis og Bertrand Baguette i sin portefølje, mens Jacques Villeneuve og Alex Zanardi har været hos manageren.

Foto: Formula Two