Det danske stortalent Johan Jokinen er nu endelig blevet bekræftet i FIA Formula Two 2010. Jokinen har været på tale til et sæde i FIA’s formelklasse siden succesfulde testkørsler i december sidste år. Men først nu, under tre uger før sæsonstart, er danskeren klar til de lynhurtige formelbiler.

– Jeg skal køre med om mesterskabet, og jeg glæder mig virkeligt meget. Det bliver godt at komme ud at køre igen, og jeg glæder mig meget til at køre i den nye F2-racer, siger Johan Jokinen til Racemag.

Johan Jokinen og F2 skal køre ni afdelinger i 2010, hvor startskuddet lyder på Silverstone den 16.-18. april. Formula Two køres ved flere lejligheder sammen med FIA WTCC, og løbene sendes live på Eurosport og kan streames via klassens egen hjemmeside.

Johan Jokinen er nu den første dansker i FIA Formula Two

I mesterskabet kører alle i ens materiel og under samme team, der drives af F2-arrangørerne. Det betyder, at det i høj grad er op til den enkelte kører at vise evnerne.

– Kørerne får virkelig en chance for at vise, hvad de kan, når det er i samme team, med samme forudsætninger og ens biler. Det giver jo en vis risiko, når man på den måde skal vise sit talent, og der er meget, man kan miste. Men omvendt så tror jeg jo også på mig selv, siger Johan Jokinen.

Johan Jokinen testede i december på Valencia i Spanien og Portimao i Portugal med stor succes. Allerede i næste uge skal Jokinen teste i den nye F2-racer, der er blevet opgraderet siden 2009-sæsonen.

– Vi tester på Snetterton allerede tirsdag og onsdag i næste uge, og jeg er som et barn før juleaften, for den nye F2-racer har sat bedre omgangstider end Formula Renault 3.5, siger Johan Jokinen til Racemag.

Formula Two, der i år går ind i sin anden sæson, har stort potentiale for især den samlede vinder. Med titlen i 2010 følger en test med Williams F1-teamet. Sidste års vinder, spanske Andy Soucek, har været med til at udvikle 2010-raceren og er i år testkører for Virgin Racing i Formel 1.

De 425 hk stærke formelracere er bygget af Williams. En boostknap giver kørerne 480 hk i kort tid til at overhale.

Racemag følger naturligvis Johan Jokinen, der også i år skriver sin klumme eksklusivt for Racemag.

Se kalenderen for Formula Two her på Racemag (klik her)

Foto: James Bearne