Danske Jes Munk er klar til start i Dakar 2012 – og forventningerne er store.

Deltagerne har alle været gennem scrutineering, og nytårsdag går starten fra Mar del Plata, hvor 54 km specialprøve skal afvikles langs kysten.

Jes Munk har siden sidste Dakar fokuseret i endnu højere grad på rallyraids, er skiftet til KTM, har ansat direktør i sin virksomhed og har bygget et team op.

– Jeg har drømt om Dakar i et år, fortæller danskeren med stjerner i øjnene. Nu er jeg her endelig igen! Den følelse man har, når man skal deltage i verdens sværeste og største rally er ubeskrivelig. Det er fantastisk at være her blandt alle de andre deltagere, som jeg nu skal dele denne uforglemmelige oplevelse med!, siger Jes Munk i en meddelelse.

– I år ønskede jeg en bedre organisation og en smule selvstændighed. Vi oprettede derfor et lille team udrustet med en Sprinter 4×4 og al det nødvendige materiale for at få tingene til at gå så glat som muligt, fortsætter han.

– Min mekaniker, Gilbert Ollivier, ankom til Buenos Aires i tirsdags ligesom mig selv. Judith hentede os i lufthavnen, og så kørte vi til Delta Dock, en 100 km derfra, for at hente lastbilen og motorcyklen, der ankom med båd. Derfra tog vi til Mar del Plata (540 km væk). Jeg kørte på motorcyklen i 150 km på motorvejen for at køre den nye motor til. Derefter havde vi to dage for at forberede motorcyklen, få alle tingene på plads og tage imod resten af team’et.

X-Rage Racing Team, som Jes Munks team nu hedder, har fået fransk anstrøg. Mika Pisano og Mathieu Serradori samt deres mekaniker Laurent Dupas er kommet til teamet op til Dakar.

– Jeg er rigtig glad for at tage imod Mika og Mathieu. De har begge en stor Dakar erfaring og giver mig mange nyttige informationer. Jeg kendte allerede Lolo (Laurent Dupas) fra mit første Pharaon løb, hvor han var min mekaniker. Vi er altså et dansk team… med franskmænd!

Racemag følger naturligvis Jes Munk og resten af Dakar-feltet. Følg det her via livetiming og tekst.