Jan Magnussen vender den kommende weekend tilbage til de danske racerbaner efter en omtumlet tilværelse på de hjemlige breddegrader.

2010-sæsonen startede med satsning på Scandinavian Touring Car Cup i Chevrolet Lacetti hos Perfection Racing. Så blev det til fuld DTC og skandinavisk cup i BMW ved siden af Casper Elgaard. Efter Perfection Racings brud med Telesikring er Magnussen tilbage til den oprindelige plan med få, skandinaviske løb. Men det gør ikke noget, ifølge den populære dansker, for den rød/grå Lacetti/Nubira er topmateriel.

– Af de forhjulstrukne standardvognsracere, jeg har kørt, er det klart den bedste, og jeg vil faktisk gå så vidt som til at sige, at det måske er den bedste touring car, jeg har kørt, siger Jan Magnussen i en pressemeddelelse.

Da Magnussen for første gang skulle køre tidtagning med bilen i Gøteborg, var han med i den absolutte top indtil uheld satte ham ud af spil i begge løb.

– Hvis bilen kommer til at køre lige så godt som i Gøteborg, så kan vi i hvert fald få et godt resultat med hjem. Men igen er Jyllandsringen bare anderledes. Den er hård ved dækkene, men til gengæld har teamet en masse erfaring, så vi burde starte på et rimeligt højt niveau, siger han videre.

– Jeg tror, at svenskerne bliver de hårdeste modstandere, men af danskerne bliver Casper Elgaard og Robert Schlünssen også nogen, man skal holde øje med, forudsiger Jan Magnussen.

Se program, links og tv-tider under vores motorsportskalender på www.racemag.dk/events

Foto: Morten Alstrup