Jan Magnussen og hans to medkørere i Rolex 24 på Daytona må starte på en beskeden 12. plads, når starten går lørdag til 24-timersløbet. Det blev resultatet efter en lidt kikset kvalifikation, hvor en af de faste kørere på Chevrolet Camaroen forspildte chancerne for en topplacering.

– Jeg ville rigtig gerne have kørt kvalifikationen, men jeg må respektere at teamets to faste kørere har delt sæsonen mellem dem, således at det til dette løb er Robin Liddell, der skulle kvalificere bilen, siger Jan Magnussen i en pressemeddelelse.

Jan Magnussens Camaro undervejs forud for Rolex 24 at Daytona– På Robins anden omgang laver han desværre en for hård opbremsning, hvilket betyder, at han får en kraftig flatspot på det ene fordæk. Det giver meget kraftige vibrationer i bilen resten af kvalifikationen, og da han ikke måtte gå i pit og skifte dæk, var der intet at gøre. Efter kvalifikationen kunne man se helt ind til lærredet på det dæk, der havde givet problemerne, så det var ikke så mærkeligt, at hans bedste tid kun rakte til en placering som nummer tolv, siger Magnussen.

– Jeg havde håbet på, at vi kunne starte i top fem, men sådan skulle det altså ikke være. Vi mangler kun lidt over 9/10 sek. op til pole position, så det viser også, at feltet er tæt og der ikke er plads til mange fejl, før man er langt nede i feltet. Vi er dog fortsat fulde af forhåbning. Det er et langt løb og det gælder om at være konstante og holde sig ude af problemer og der føler jeg, at vi står stærkt med den kørersammensætning vi har, siger Magnussen videre.

De tre første positioner i GT-klassen er okkuperet af Mazda RX-8-racere, mens Max Angelelli satte pole position i Ford Dallara i klassen for prototyper. Starworks Motorsport-BMW, som Kasper Andersen testede ved den officielle test tidligere på måneden, starter som sidste hold blandt prototyperne.

Løbet starter lørdag kl. 15.30 lokal tid, kl. 21.30 dansk tid.

Løbet kan følges via livetiming på dette link

Foto: Jan Kaiser