Racemag har talt med Nicki Thiim – læs mere om hans syn på sæsonen og fremtiden.

Nicki Thiim har i år kørt i den tyske Carrera Cup samt Porsche Super Cup, der fungerer som opvarmning til udvalgte Formel 1-løb. I Carrera Cup Deutschland sluttede den hurtige sønderjyde som nummer tre i den samlede stilling.

– En del af sæsonen haltede vi noget efter det førende Post-team med Rast og Edwards, men midtvejs i sæsonen havde jeg en snak med vores ingeniør, og løbet på Nürburgring var et vigtigt vendepunkt. Herfra var vi langt tættere på konkurrenterne, og at slutte af med en sejr i den sidste weekend på Hockenheim var jo perfekt, så jeg er godt tilfreds med min tredjeplads i mesterskabet, udtaler Nicki Thiim til Racemag om sin sæson i Carrera Cup Deutschland.

Nicki Thiim havde sin første sæson i Porsche Super Cup, og her endte han også som vinder af rookie-mesterskabet. Derudover blev det også til en sejr på den legendariske Spa-bane i Belgien. En af de store forskelle for debutanten i Super Cup-regi, var at tre fjerdedele af banerne var nye for ham. Konkurrenterne som René Rast og Sean Edwards har flere års erfaring og kendskab til samtlige af banerne.

– Highlightet i min sæson har helt klart været min weekend på Spa. Jeg var overrasket over at være den hurtigste til træningen, og det fulgte jeg op med at tage pole i kvalifikationen. Derfor var det en kæmpe sejr for mig, da jeg også kunne holde konkurrenterne bag mig hele løbet igennem og komme øverst på podiet. Jeg er rigtig stolt over min tredjeplads i mesterskabet i min første sæson i Super Cup, udtaler Nicki Thiim til Racemag om sin sejr på Spa og sin sæson.

Den hurtige sønderjyde lægger heller ikke skjul på, at hans resultater i både Porsche Super Cup og Carrera Cup Deutschland har givet positiv opmærksomhed om hans navn i motorsportsverdenen.

– Jeg har fået mange tilbud vedrørende næste sæson, og der er tale om teams, der kører med for at vinde mesterskaber. Porsche Super Cup vil jeg gerne fortsætte i, så jeg kan bruge min erfaring fra i år, til at køre med om den samlede sejr i 2013. Men jeg har endnu ikke underskrevet med nogen, så den udmelding må i vente med lidt endnu, udtaler Nicki Thiim til Racemag med et smil.

På lidt længere sigt lægger den 23-årige dansker ikke skjul på, at han rigtig gerne vil køre DTM. Hans far, Kurt Thiim, kørte med i den populære tyske serie i 80erne og 90erne, og er den dag i dag fortsat en utrolig populær person i tysk motorsport.

– Man kan jo sige jeg er vokset op med DTM. Det er for mig den ultimative klasse inden for standardvogne. Det at give sig 110%, og at hver tiendedel tæller og afhænger fuldstændig af den enkelte kører, er noget der tiltaler mig rigtig meget. Så der skal ikke være nogen tvivl om, at jeg rigtig gerne vil køre DTM en dag, udtaler Nicki Thiim om sine fremtidsønsker, der rækker udover 2013-sæsonen.

GT-race i USA er også noget den hurtige racerkører synes kunne være en spændende mulighed.

– Jan Magnussens karriere i USA, synes jeg har været interessant at følge. Så hvis det kunne lade sig gøre at køre derovre for Porsche, så ville jeg helt sikkert være klar. Der verserer jo også rygter, om at Porsche arbejder på en LMP-racer, så det kunne jo også være spændende, hvis det bliver til virkelighed, udtaler Nicki Thiim

Privat er Nicki Thiim for nyligt flyttet til Hannover, og føler sig rigtig godt tilpas i Tyskland. Det er både fans, og kulturen indenfor motorsportsverdenen i Tyskland, som Thiim føler passer godt til ham.

– Jeg kan rigtig godt lide at være i Tyskland, og er nu flyttet herned for at være tættere på der, hvor tingene sker. Hos Hermes Attempto-teamet føler jeg mig rigtigt godt tilpas, og vi har jo fået nogle gode resultater sammen i år, slutter Nicki Thiim af.

2012-sæsonen er nu vel overstået for Nicki Thiims vedkommende, og han har sat en tyk streg under, at han er blandt fremtidens hotte navne til en karriere i standardvogne- og GT-biler. Så mon ikke der er gode muligheder, for at få Nicki Thiim at se i endnu en sæson af Porsche Super Cup, og hvem ved om der også kunne være mulighed for enten tysk eller international GT-deltagelse. På Racemag vil vi følge udviklingen, og skrive så snart vi ved mere.