GTE pro klassen er den absolut mindste klasse i feltet, men set med Danske øjne er det uden sidestykke, den mest interessante.

GTE pro klassen vil 100% sikkert blive meget spændende , og med danske chauffører på 3 biler, har vi mere end én go’ chance for at få mindst én dansker på podiet.

Danskerne i feltet er #63 Chevrolet Corvette C.7R, hvor Jan Magnussen kører. #91 Porsche 911 RSR hvor Michael Christensen (Le Mans rookie) kører og #95 Aston Martin V8 Vantage GTE hvor Christoffer Nygaard, Marco Sorensen (Le Mans rookie) og Nicki Thiim kører.

Alle tre biler med danske chauffører er helt sikkert stærke, og alle virker godt forberedt på det lange løb. #95 Aston Martin er i år hoppet op fra GTE am klassen, til GTE pro, og det gør selvfølgeligt at konkurrencen er lidt hårdere her, men det er ikke noget der påvirker The Dane Train, som holdet kaldes. Holdet er virkelig godt og omgangstonen er god på holdet, selvom man godt fornemmer at koncentrationen også er der.

IMGP1374

#63 Chevrolet Corvette C.7R, hvor Jan Magnussen kører er lidt en dark hose i GTE pro klassen, for de har indtil videre i år, kun kørt løb i USA. Testdagen den 31, Maj skulle have vist os lidt om styrkeforholdet imellem Corvette og de andre, men regnen påvirkede dagen så meget at vi fortsat har det til gode. Der er dog ikke nogen tvivl om at holdet er meget stærkt, spørgsmålet bare om det er nok? Det er andet år med Corvette C.7R, hvorimod både Aston Martin og Ferrari efterhånden har nogle flere år på bagen, men vil det gøre en forskel?

endurance-info.com
Jan Magnussen’s Corvette

#91 Porsche 911 RSR hvor Michael Christensen kører indgyder helt sikkert rigtig meget respekt i GTE pro klassen, og presset på at levere et topresultat fornemmes helt sikkert. Jeg er sikker på at Michael vil gøre det rigtigt godt ved hans debut på Le Mans, og jeg bliver ikke overrasket hvis de står på podiet søndag eftermiddag.

Michael Christensen har netop afsluttet en tredages test for Porsche på Motorland Aragon. Her kørte danskeren sammen med Nico Hülkenberg - der allerede er bekræftet til Le Mans 2015 - Porsches faste WEC-kører Brendon Hartley og Porsche-kollegerne Nick Tandy og Frédéric Makowiecki.
Michael Christensen

Ud over Dansker teams er der også #97 Aston Martin V8 Vantage GTE med Rob Bell,Stefan Mucke og Darren Turner og Rookie teamet #99 Aston Martin V8 Vantage GTE med Alex MacDowall, Fernando Rees og Richie Stanaway. Jeg vurdere dog ikke at #99 har en chance i det meget hårde felt.

Søster Porschen til Michael Christensens bil er #92 Porsche 911 RSR med Wolf Henzler, Frederic Makowiecki og Patrick Pilet og søster bilen til Jan Magnussens Corvette er #64 Chevrolet Corvette C.7R som køres af Oliver Gavin, Tommy Milner og Jordan Taylor.

Feltet indeholder også to Ferrarier som er #71 Ferrari 458 Italia kørt af Olivier Beretta, James Calado og Davide Rigon og #51 Ferrari 458 Italia kørt af Gianmaria Bruni, Giancarlo Fisichella og Toni Vilander.

Hvis vi skal sortere biler fra som jeg ikke tror trækker én sejr hjem så er det #99 Aston Martin V8 Vantage GTE og #71 Ferrari 458 Italia. De resterende biler har, som jeg ser det en seriøs chance for at komme hjem med sejren.

Hvem af dem det så bliver, er meget svært og sige, for i GTE pro er det som i de andre klasser, et regulært sprint race imellem to pitstop, og det betyder at materiellet presse maksimalt hele vejen, og hvem har så den mest driftsikre bil? Jeg tro igen på den Tyske teknologi, og tror på en Porsche sejr, og kommer Michael Christensen øverst på podiet , så gør det ikke noget.

Hvad angår kvalifikation, så tror jeg at Aston Martin er hurtigst, og her tror jeg på at The Dane Train køre en GTE pro pole postition hjem, og dermed har de håne retten hele fredagen.

GTE-Pro (9 deltagere)
51 – AF Corse – Ferrari F458 Italia
63 – Corvette Racing-GM – Corvette C7.R
64 – Corvette Racing-GM – Corvette C7.R
71 – AF Corse – Ferrari F458 Italia
91 – Porsche Team Manthey – Porsche 911 RSR
92 – Porsche Team Manthey – Porsche 911 RSR
95 – Aston Martin Racing – Aston Martin Vantage
97 – Aston Martin Racing – Aston Martin Vantage
99 – Aston Martin Racing – Aston Martin Vantage

 

Vil du diskutere Le Mans så den Danske facebook gruppe for Le Mans fans det oplagte sted