Kvalifikationsløbet i FIA GT1 på Yas Marina blev vundet af Corvette nr. 13 efter en fejlfrit løb. Nygaard bliver nummer 4 efter et anonymt løb. Safetycar de første 10 minutter.

Der var dramatik i starten, da Maserati nr. 2 skred ud og tog flere biler med sig. Christoffer Nygaards søsterbil med nummer 7 ramte Maserati’en bagi, og herefter var løbet ødelagt for begge. Corvetten med nr. 12 udgik også på de første omgange.

Herefter var der tæt kørsel indtil det obligatoriske pitstop midt i løbet. Den store oplevelse var Romain Grosjean, der kørte meget stærkt i hans Ford GT racer. Bilen startede 11, men efter pitstoppet var den nummer 2.

Efter pitstoppene var det tætte ræs stort set ovre. De tætteste kampe var blandt de fire Nissan GT-R ræsere, der blev holdt tilbage af Lamborghini nr. 10. Christoffer Nygaard og medkører Stefan Mücke kørte et anonymt løb uden problemer. Med 4 minutter tilbage arvede de placeringen som nummer 4, da Corvette nr. 11 udgik med motorproblemer.

Slutplaceringen fra kvalifikationsløbet bliver startplaceringen til hovedløbet. Dog får Corvette bilerne en placeringsstraf på 10 pladser som følge af homogeniseringproblemer.  De tre første får point. 8 til første pladsen, 6 til anden pladsen og 2 til tredjepladsen.

Top 5:
1. Corvette #13 – Phoenix – Hennerici/Zuber
2. Ford #5 – Matech – Grosjean/Mutsch
3. Maserati #1 – Vitaphone – Bertolini/Bartels
4. Aston Martin #8 – YD Aston Martin – Mücke/Nygaard
5. Maserati #33 – Triple H – Heger/Margaritis

Hovedløbet kan følges gratis på live TV  på seriens hjemmeside kl. 17:45 dansk tid.

Foto: Jean Michel Le Meur DPPI