Det eneste danskejede team, der formodes at stille op til 24 timers løbet på Nürburgring i år har såvel kørere som sponsorer på plads til løbet, og kommer til at hedde SCANGRIP Racing.

Det er den danske racerkører og advokat,Niels Borum, der sammen med sine tyske forbindelser har brugt over et halvt år på at opbygge teamet. Bilen der skal deltage i dette års 24H Nürburgring er en BMW M3.

Det tekniske i relation til teamets racerbil bliver varetaget af et tysk firma, som igennem de sidste 15 år har deltaget i VLN serien samt i 24H Nürburgring og har stor erfaring med BMW. De sørger for klargøring af bilen, test og ikke mindst service under løbet.

– Vi havde håbet, at vi kunne stille med en ren dansk kørerbesætning, men vi kunne ikke få kørertilsagn nok til, at det kunne lade sig gøre, udtaler Niels Borum til Racemag.

I stedet er det lykkedes at indgå en aftale med de newzealandske kørere Maurice O’Reilly, Wayne Moore og Michael Eden som alle er særdeles erfarne racerkørere, og har været involveret i motorsport i en lang årrække. Maurice O’Reilly har for eksempel deltaget i 24 timers løb 31 gange, heraf 14 gange i 24H Nürburgring, og tilsammen har de 3 kørere deltaget i det store løb på Nürburgring 34 gange, så de kender banen godt, og under alle betingelser. Niels Borum vil deltage i det legendariske løb i år sammen med den newzealandske trio.

– Det er et stort arbejde at få alle detaljer på plads til et så stort arrangement som 24H Nürburgring, men med erfarne kørere, et pålideligt og professionelt serviceteam og ikke mindst en stor sponsoropbakning er vi ved at have forudsætningerne på plads for løbet, udtaler Niels Borum til  Racemag.

Teamnavnet har sammenhæng med, at teamet har indgået en hovedsponsoraftale med det danske firma SCANGRIP A/S, som er stærkt funderet indenfor den internationale autobranche. Virksomheden fremstiller specialværktøj til brug på autoværksteder og under navnet SCANGRIP LIGHTING er de en førende leverandør af LED belysning til automotive segmentet.

Bilen mangler en enkelt test session i slutningen af april i år, hvorefter den vil blive pakket ind i sponsorfolie, så den står fuldt kampklar til løbet, der finder sted d. 17. til d. 21. maj i år.