Den legendariske bane Brno, tager den kommende weekend imod FIA WTCC og Formel 2 feltet, men også talentklassen Formula Master. Banen er placeret i Tjekkiet og med sine 5403m, er det en af de længere og mere tekniske baner i Europa. Banen er kendt for at afholde store løb hvert eneste år, og i 2009 får den tjekkiske by både besøg af FIA WTCC og MOTO GP. Banen ligger i et meget kuperet terræn, og med en højdeforskel på 73,75m, er der flere steder på banen, hvor man i en formelbil kigger direkte op i skyerne.

Jenzer Motorsport indtager i øjeblikket de to første pladser i kampen om mesterskabet, med henholdsvis schweiziske Fabio Leimer i front, og den lynhurtige norske rookie Pål Varhaug lige efter. Pål Varhaug har med sine kun 18 år, imponeret med sin stabile kørsel, og evnen til at skrabe vigtige point hjem i hvert eneste heat.

Danske Kasper Andersen stiller til start i weekendens race, hvor han skal forsøge at få så meget raceerfaring som muligt, inden det for alvor går løs i næste weekend med åbningsløbet for Superleague Formula på Magny Course banen i Frankrig. Her skal Kasper Andersen repræsentere den midtjyske fodboldklub FC Midtjylland, i bilen der serviceres af det erfarne team, Hitech Racing.

Kasper Andersen ser frem til at køre på den tekniske bane. ”Jeg har heldigvis været her to gange, men ellers er det en svær bane. Banen er lang, og svingene minder meget om hinanden. Man kan godt føle, at man kan være det samme sted på banen, og det kan godt være lidt monotont, siger Kasper Andersen”, der fra sit hjem i Italien forbereder sig så godt, som han kan.

”Jeg gennemgår banen og prøver at huske de detaljer, som man har med fra tidligere. Jeg har ikke en simulator her i Italien, så jeg prøver at se på nogle billeder og se noget video af banen. Man går og tænker på banen, og memorerer” siger FCM-køreren.

Der er imidlertid sket omrokeringer i Formula Master feltet. Kasper Andersens teamkammerat Alexander Rossi fra USA har skiftet til det tjekkiske team ISR, der først nu melder sig klar til 2009 sæsonen, da deres planlagte kører Filip Salaquarda, fik et sæde i World Series By Renault. Kasper Andersen nye teamkammerat skulle efter sigende være en kører fra den engelske Formel Renault serie.

Ifølge meteorologerne kommer weekenden til at byde på en del regn, så det bliver spændende at se, om Kasper Andersen og Hitech Junior kan finde de gode takter fra Valencia frem, hvor de sammen kørte overlegen sejr hjem!
Formula Master løbene kan opleves på Eurosport og Eurosport 2.