Sidste år måtte Team Essex kigge langt efter det hurtigere Van Merksteijn Motorsport, der løb med LMP2-sejren. I år var det danske team de stærkeste i klassen og kunne tage det største og eftertragtede trofæ på Le Mans.

Trioen Kristian Poulsen, Casper Elgaard og Emmanuel Collard viste sig som det bedst kørende mandskab, da det døgnlange løb var overstået. Dermed kunne to danske racerkørere for første gang stå samtidigt på det øverste trin på Le Mans-podiet, ligesom Team Essex blev det første danske team nogensinde til at vinde et Le Mans-løb. 

– Dette løb har været meget hårdt. Løbet startede ekstremt tæt, og så har Collard og jeg kørt 21 af de 24 timer, og det har været utroligt hårdt. Men heldigvis har vi ikke haft nogen problemer med bilen ud over de to episoder, hvor vi blev påkørt i nat, siger Casper Elgaard, lige inden han skulle i bilen for at køre den i mål.

– Jeg er spændt, og en sejr er virkelig en forløsning. Både for teamet, men også for mig efter min tredjeplads i 2007 og min andenplads sidste år.

– Dette her er en drøm, der går i opfyldelse. Det har været sådan et løb, hvor man aldrig med sikkerhed ved, om man vinder, før end til allersidst, slog teamejer Peter Halvorsen fast, da sejren var i hus.

 – Da jeg vågnede i morges, førte vi med tre omgange. Kristian Poulsen havde gjort det godt og opfyldte vores forventninger, og så havde Casper pushet. På det tidspunkt troede jeg på, at sejren var hjemme. Det er virkelig noget, vi kan være stolte af.

Team Essex måtte kæmpe hårdt for sin første Le Mans-sejr. Stort set gennem hele løbet blev holdet presset af Navi Team Goh i en tilsvarende Porsche RS Spyder.

På intet tidspunkt var forspringet i konkurrencen større end fire omgange, men oftest var det mindre. I den afsluttende fase af løbet var der således kun lidt mere end to omgange mellem de førende. Men kort før løbets sidste time gik i gang, forsvandt de to nærmeste udfordrere til Team Essex. Men føringen var allerede en realitet, og holdet kørte sig til sejren.

For Kristian Poulsen var det ikke bare første gang, at han kom på podiet ved 24-timers løbet på Le Mans. Det var også første gang overhovedet, at han var til start i løbet.

– Dette her er helt fantastisk. Det kan simpelthen ikke være bedre. Hele teamet kom for at vinde. Casper og Emmanuel har gjort en fantastisk indsats, og jeg kan bare være stolt over at være med på holdet, sagde Kristian Poulsen, da Team Essex’ sejr var i hus.

Dette løb har givet mig mange oplevelser. Det var helt fantastisk i morges, da jeg kom i bilen, og solen stod op bag ved Dunlop-broen. Det var stort. Jeg har aldrig oplevet noget lignende.

Foto: Porsche