Mikkel Gade tog karrierens første podieplacering ved anden afdeling af Skip Barber Race Series på Virginia International Raceway.


Det gælder om at få det meste ud af de muligheder, der opstår. Og for Mikkel Gade har fokus for hans første sæson i racerbiler udelukkende været på hurtigst muligt at klare overgangen fra esport til rigtige racerbiler. Med weekendens resultater i den amerikanske løbsserie ser indsatsen ud til at bære frugt.

Lektierne var klaret hjemmefra; den lange og hurtige bane var kørt ind i kroppen i simulatoren inden afgang til USA, så det var en velforberedt dansk simracing-mester, der i kvalifikationen til løbet viste sit potentiale og satte tredjebedste omgangstid. 

– Banen er vildt fed! Der er nogle store langsider, og nogle af svingene er der rigtig meget fart på, så det handler rigtig meget om at turde køre så stærk som bilen kan. Det er lidt noget andet end Lime Rock Park, som minder lidt om en gokartbane i forhold til, griner Mikkel Gade.

Med selvtilliden på plads fik den 19-årige racerkører fra Hedehusene i det første løb, men i et af banens hurtigste sving blev han overset af en konkurrent og presset af banen. Det gav lidt knubs på frontvingen – og lidt koldsved inde under hjelmen:

– Det var lige spændende nok. Der var ret meget fart på, så det kunne godt være gået galt. Jeg slap heldigvis med en løs frontvinge, og selvom det er billigt sluppet betød det, at jeg ikke havde samme fart i bilen resten af løbet, forklarer Mikkel Gade, som til gengæld fik genrejsning i weekendens andet løb.

Her kørte den dobbelte danske simracing-mester et stærkt og stabilt løb, og på trods af godt slidte fordæk lykkedes det at køre en tredjeplads hjem. Det giver frem for alt håb om endnu bedre resultater:

– Jeg er virkelig glad for tredjepladsen – det er jo min første podieplacering, så det er en vigtig milepæl for mig. Og jeg tror at det kan blive endnu bedre, for min bil manglede tydeligt motorpower i forhold til konkurrenternes. De trak bare fra mig ud af svingene selvom jeg gjorde alt hvad jeg kunne, så der er helt sikkert lidt at hente på dén konto, fortæller Mikkel, der har rettet fokus videre mod næste løb på kalenderen.
– Næste løb er på Watkins Glen. Alle siger at den er vildt fed, så jeg glæder mig til at opleve det på egen krop. Jeg kommer til at træne benhårdt i simulatoren de næste par uger, så jeg har de bedste forudsætninger for at tage et godt resultat med hjem.
Løbet på Watkins Glen køres den 23-24. juli. Banen er tidligere Formel 1-bane og ligger i den sydvestlige del af staten New York.

Foto: Rob Nichols

Hør vores podcast med Mikkel Gade efter DM-titlen og om overgangen til race ‘i den fysiske verden’.