Det er blot lidt over en uge siden, at 19-årige Mikkel Gade kunne sikre sig sit andet officielle DM i e-sport. Nu forbereder den virtuelle racerkører sig på at skulle tage plads bag rattet i en rigtig racerbil.

Mikkel Gade kunne sikre sig sit andet DM i træk i simracing-serien Porsche Esports Carrera Cup Denmark – det officielle DM i e-sport under DASU – i storslåede rammer på scenen i MCH i Herning. Det skete efter en heftig dyst med teamkammerat og DM-udfordrer Lasse Bak.

Men knap er konfettien fejet op og computerne slukket, inden den unge danske verdensstjerne i den virtuelle racersport nu skal bytte bytes ud med virkelighedens racerbaner.

Køreren fra Hedehusene uden for København har nemlig sikret sig adgang til en amerikansk racerserie i formelbiler, Skip Barber Formula Race Series 2022. 

”Jeg har vundet Skip Barber-serien, der er et samarbejde mellem iRacing og Skip Barber Series, der fulgte den kalender, der skal køres i virkeligheden også. Vinder du serien, så vinder du også en sæson i den rigtige bil i virkeligheden. Der var en præmiepulje på en halv million dollars, der er fordelt ud på top tre i mesterskabet, hvor etteren altså vinder en fuld sæson i mesterskabet,” siger Mikkel Gade til podcasten Det ternede flag.

Selvom præmien er flere hundredetusinde danske kroner værd, så står Mikkel Gade nu over for et stort arbejde for at rejse pengene til blandt de mange flyrejser over Atlanten.

”Det er ikke til at forstå, at jeg skal over og køre rigtigt race. Jeg får seks dages racerskole og så hele serien, der skal køres. Det er ved at synke ind, men der er samtidig også en masse, der skal gå op i en højere enhed. Der er jo ikke rejseudgifter inkluderet, ligesom der også er forsikring på racerbilen, som jeg selv skal dække. Så selvom jeg har vundet en sæson, så er der desværre en masse udgifter, jeg selv skal finde penge til,” siger Mikkel Gade.

Ud over et heftigt arbejde med at forberede de mange rejser og forsøge at sikre budgettet, så skal danskeren også forberede sig på at sætte sig i en virkelig racerbil. Trods nogle år i gokartsporten herhjemme, er der nok at tage fat på.

”Jeg skrev til Christian Rasmussen, der jo klarer det rigtig godt, så han har måske nogle fif – og min teamchef Lasse Sørensen har også kørt derovre, så han kan forhåbentlig også hjælpe mig med gode råd,”

”Der skal køres en masse omgange på den kommende bane i simulatoren, for alle banerne er i iRacing-spillet. Og så skal der også trænes fysisk træning, så jeg er klar til at køre racerbil i den virkelige verden.”

Skip Barber Formula Race Series køres i Mygale Formel 4-racere (sammen som DM Formel 4-racerne) med Ford Ecoboost 1,6 liters turbomotorer med 160 hk. Der er to træningssessioner i hver løbsweekend, to kvalifikationer og to race. 

Sådan køres Skip Barber Formula Race Series 2022

  • 27.-30. maj Lime Rock 
  • 17.-19. juni Virginia International Raceway 
  • 22.-24. juli Watkins Glen International 
  • 2.-4. august New Jersey Motorsports Park Thunderbolt 
  • 19.-21. august Road America 
  • 23.-25. September Sebring International Raceway
  • TBD Finale 

Læs mere om Skip Barber Formula Race Series her.

Du kan høre mere om den vilde præmie og DM-titelforsvaret i podcasten Det ternede flag her: