Augusto Farfus kom sikkert fra start og sejrede i andet løb på Okayama. Bag ham fik Andy Priaulx en fantastisk start og pressede Tiago Monteiro på andenpladsen.

Portugiseren trængte dog briten ud på græsset, hvor der i vådt føre som bekendt slet ikke er greb. Priaulx får derfor ikke taget farten ordentligt af sin BMW, rammer Monteiro ind i sving 1, så SEAT-køreren snurrer af.

Priaulx kan dog fortsætte, så den tidligere dobbelte WTCC-mester sikrer sig endnu et stærkt resultat i Japan lige efter sin mærkekollega Farfus.

– Vi håbede på to tørre race, men sådan blev det ikke. I sving to lå der en hel sø, så det var svært, da man går igennem hurtigt der. Det var ret ekstremt i bilen med akvaplaning flere gange, siger Augusto Farfus om de våde race i Japan, hvor han med sin femte sejr er den mest sejrrige kører indtil nu i sæsonen.

Bag de tre i front ligger Yvan Muller og lurer, men top tre fortsætter mod mål i procession uden den store dramatik.

Gabriele Tarquini bag dem roder sig ud i problemer og ligger langt nede i feltet. Uden point og med Muller på tredjepladsen vil de to teamkammerater ligge á point inden finalen i Macau.

På sidste omgang slår teamordrerne dog til igen i WTCC, og både Rickard Rydell og Marc Gene må slippe deres pointplaceringer, så Tarquini ender på en syvendeplads til to point og fortsat VM-føring.

Lada så ellers ud til at ligge til point. Længe lå Jaap van Lagen på en sjetteplads, mens James Thompson lå på ottendepladsen.På niende omgang må Thompson køre i pit med teknisk problem, og omgangen efter rammer samme skæbne hollandske van Lagen.

Chevrolet får alle tre kørere godt med i pointene, også takket være SEATs teamordrer, der promoverer Larini og Huff til femte- og sjettepladsen.

Danske Kristian Poulsen havde svære betingelser i regnvejret, og kort før målflaget falder snurrer danskeren i sin BMW og udgår kort efter.

Resultaterne betyder, at Augusto Farfus holder liv i titelchancerne, selvom det ser meget svært ud med 20 point på højkant og 13 point op til Tarquini i front. Yvan Muller har med to point til teamkammeraten i front stadig alle muligheder i WTCC.

Toppen i andet løb i WTCC på Okayama:

1 Augusto FARFUS, BMW 320si
2 Andy PRIAULX, BMW 320si
3 Yvan MULLER, SEAT Leon TDI
4 Alain MENU, Chevrolet Cruze
5 Nicola LARINI, Chevrolet Cruze
6 Robert HUFF, Chevrolet Cruze
7 Gabriele TARQUINI, SEAT Leon TDI
8 Rickard Rydelle, SEAT Leon TDI

Toppen i WTCC efter andet løb på Okayama:

1 Gabriele Tarquini, 115 point
2 Yvan Muller, 113
3 Augusto Farfus, 102
4 Andy Priaulx, 84

Foto: BMW Motorsport