Augusto Farfus strøg først over stregen i start-mål-sejr i andet løb på japanske Okayama. Men efter BMW havde været med helt i front i træningerne, blev det tyske mærke snydt af Gabriele Tarquini i kvalifikationen.

Men ligesom VM-etteren smed føringen væk i andet sving i race 1, satte BMW’s titelhåb Augusto Farfus også løbet over styr på første omgang, hvilket betød hårdt arbejde op gennem feltet for brasilianeren.

– Vi havde en god start på weekenden og var virkeligt stærke i tørvejr. Regnen gjorde dog det hele lidt mere kompliceret. Derfor er jeg virkelig glad for, at jeg scorede endnu en sejr, og at BMW var i stand til at reducere forspringet i konstruktørernes mesterskab, siger Farfus i en pressemeddelelse.

– Vi er midt i titelkampen, når vi kommer til Macau. Uheldigvis lavede jeg en fejl i sving 2 i første race, hvilket kostede dyrt. Race 2 forløb efter planen, selvom det var virkeligt svært derude. Som førende er du altid den første, der rammer stående vand eller akvaplaner, siger Farfus om søndagens begivenheder.

Andy Priaulx kæmper med Jörg Müller i WTCC Okayama race 1
Andy Priaulx kæmper med Jörg Müller i WTCC Okayama race 1

En af BMW’s helt store stjerner i Japan var Andy Priaulx, der med 18 point i de to løb blev den mest scorende. BMW’s to 1-2-sejre var en stor bidragsyder til, at SEATs forspring nu er reduceret til to point i mærkernes mesterskab.

– Første race var hårdt. Der var stående vand i sving 2, og det var langt fra nemt at holde bilen på banen. Da Gabriele Tarquini kørte af efter starten, fulgte jeg ham næsten ud i gruset. Men alt gik godt. Jörg Müller kørte et stærkt løb bag mig, og han var altid i mine spejle. Havde løbet været en omgang længere, havde han måske overhalet mig, siger den tidligere dobbelte mester.

– Det var en sjov kamp, men jeg må indrømme, at jeg var glad for det var slut. At jeg kom på podiet igen i race to er bare fedt. Det er dejligt at se, hvor konkurrencedygtige vi er hen mod slutningen af sæsonen, siger Andy Priaulx.

Foto: fiawtcc.com