Danske Johan Jokinen har vist forrygende fart indtil videre i de første tre afdelinger af FIA Formula Two. Men i pointtabellen skal man kigge længere ned for at finde det danske talent.

Tekniske problemer og en afkørsel – på grund af grus, der røg igennem hjelmen og i øjnene – yder ikke DASU-talentet retfærdighed. Selv tror Jokinen dog, at Monza-banen vil kunne byde på et comeback i fronten af klassen.

Jeg har haft 3 udgående samt en tredjeplads, så jeg ikke just tilfreds med sådan som sæsonen har udviklet sig indtil videre. Det ændrer dog ikke ved at jeg stadig har samme indstilling til dette løb som de forrige – jeg kommer stadig for at vinde og for at vise jeg kan være bedre end de andre kørere i feltet, siger Johan Jokinen til Racemag og udpeger sig de værste modstandere. 

– Philipp Eng er umiddelbart den største trussel; han har en sæson i klassen bag sig, fører mesterskabet og er selvfølgelig en virkelig dygtig kører. Derudover er Dean Stoneman en farlig modstander da han er meget hurtig og benhård på banen. Heldigvis har vi et godt fællesskab på banen, så der bliver for det meste kørt meget fair ræs selvom det gælder topplaceringerne, siger Jokinen, der ærgrer sig over løbene i Marrakech.

– Jeg kan ikke undgå at tage til Monza uden at have hvad der skete i Marrakech i baghovedet. Kun træning forløb problemfrit og ellers plagede en blanding af uheld og forkerte valg min weekend i al for høj grad. Dog skal hvad der skete sidste løbsweekend ikke influere denne. Marrakech var en bare der passede ret godt til mig med hårde nedbremsninger og nogle vilde chikaner, men jeg tror
Monza kommer til at ligge bedre til mig endnu, siger Johan Jokinen til Racemag.

– Jeg har altid nydt lidt mere teknisk krævende chikaner hvor man ikke bare blæser igennem og så er der jo både Lesmo og Variante Ascari som jeg glæder mig meget til at køre igennem. I det hele taget har baner som Monza, ligesom Spa, en bestemt buzz omkring dem der selve kørslen på banen lidt mere speciel, siger Jokinen om den historiske Monza-bane.

Foto: Formula Two