Efterår og vinter er over os, og med den noget mørkere og koldere tid, kan man nemt komme til at længes tilbage til racerbanerne.

Men særligt for DTC-fans er der nu godt nyt til vinteraftenerne. Et par danske computerspilsentusiaster har skabt hele DTC-feltet fra 2009 til Race 07-spillet. Dermed er det muligt at komme til at køre rundt på FDM Jyllandsringen og genskabe nogle af sæsonens dramatiske øjeblikke.

Bilerne er lavet på de eksisterende racere i spillet, lige fra Jason Watts og Casper Elgaards SEAT Leoner til Jan Magnussens BMW, Michael Carlsens Peugeot 407 og Tom Pedersens Mercedes-Benz.

tom_pedersen_race07
Tom Pedersen i KP Racings Mercedes på vej rundt på FDM Jyllandsringen

Særligt KP Racings grå/hvide Mercedes-Benz voldte problemer for de to personer, der lagde ud med at lave alle bilerne fra årets DTC til computerspillet.

– Jeg startede så småt her i det tidlige efterår med at få lavet de første par biler, men der var desværre ikke så meget interesse for at hjælpe os, og derfor var vi kun tre, som måtte lave alle bilerne, siger Morten B. Larsen, der sammen med Niels Pedersen og en estisk kontakt har været gennem den langsommelige proces at male alle bilerne og sætte sponsormærker på i Photoshop.

Henrik Lundgaard på vej rundt i Elf-svinget på FDM Jyllandsringen
Henrik Lundgaard på vej rundt i Elf-svinget på FDM Jyllandsringen

– Vi fik problemer med Hondaerne og Mercedesen. Derfor tog det godt to måneder at lave, men resultatet blev overraskende godt, siger Morten B. Larsen.

De detaljerede racere er flot lavet, så det er en fryd for øjet at køre rundt i de danske racere. De såkaldte invitation only-biler er, forståeligt nok, lavet på samme biler som resten af DTC-feltet, og ikke er biler uden for reglement som i virkelighedens verden. Det betyder, at der er flere DTC-racere at dyste mod på blandt andet FDM Jyllandsringen.

Hent DTC-mod her (kræver login – det er gratis at oprette sig)

Hent FDM Jyllandsringen til Race07 fra Custom-8’s hjemmeside her

Krav: SimBins Race 07 og STCC the Game skal være installeret. Følg vejledningerne til at installere bane og DTC-mod.

Fotos: Screenshots fra spillet