Tåge og kraftig regn var hvad der bød de godt 40 biler velkommen til iRacing.com Nürburgring 1000 KM søndag.

Sæsonfinalen på sekstimers race bød på typisk Eifel-vejr løbet igennem, og det gav masser af spænding, dramatik og tætte kampe hele vejen igennem.

Alle titlerne skulle finde ejermand i finalen, og flere teams havde mandet op med nye kørere, ligesom en række gæstekørere udnyttede muligheden for at køre med i det stærke felt.

Det danske islæt var som de seneste sæsoner Martin Jensen og Dennis Andersen fra Insight Racing with Flexbox, der dog denne gang fik selvskab af DTC-kører Anders Fjordbach i Black Falcon Mercedes SLS AMG GT3 #18, mens også bladudgiver og Ferrari-importør Johnny Laursen for en stund havde byttet ELMS ud med BES.

Bedst gik det for Anders Fjordbach, der sammen med Devon Modell og Vladimir Lunkin kørte en samlet sjetteplads hjem og en andenplads i Pro/Am-kategorien,

Johnny Laursen var del af en stærk AF Corse-duo med Marco Seefried og Francesco Castellacci, og de blev 16. samlet og otter i Pro/Am-klassen trods en tur i gruset efter kontakt med en konkurrent.

Mindst godt gik det for klassens trofaste danske repræsentater. Martin Jensen og Dennis Andersen kørte undervejs omgangstider, der matchede dem i toppen, men over distancen rakte det ikke til mere end en 27. plads samlet og 13. i klassen, der mikser proffer med amatørkørere.

– Det var ikke helt den sæsonfinale, vi håbede på. Vi var ekstremt optimistiske efter bronzetesten og træningen, hvor vi viste god fart. Derefter gik det galt, hvilket er en stor skam, men det var svære betingelser, siger Martin Jensen.

– Vi mistede placeringer under løbet gennem kørerfejl, men med det vejr vi oplevede var vi ikke de eneste, hvis vi skal tage noget positivt med derfra. Samlet har 2014 være en sæson med en masse problemer. Nu kigger vi fremad – vi er allerede i gang med at planlægge flere tests til den kommende sæson, da pauserne mellem løbene har været for lange til at Dennis føler sig tilpas i bilen med det samme. Vi mangler ikke farten, men vi mangler noget over distancen, siger Martin Jensen om den forgangne sæson og fremtiden.

Martin Jensens teamkammerat Dennis Andersen havde en god bronzetest (for Am-kørerne, red.), men da teamet viste velvilje og gav et konkurrerende team sine bremser, skulle de selv benytte første kvalifikation til at køre nye bremser til. Men da regnen begyndte at falde kort inden i kvalifikationen, var tiden opbrugt, og teamet måtte starte langt nede i rækkerne.

– Det føltes virkeligt godt efter bronze-testen – balance var god, vi kørte gode omgangstider. Men efter det gik det galt, siger Dennis Andersen.

– Problemet i kvalifikationen med bremserne var ikke det største. Det var et langt løb – seks timer burde være nok til at komme frem i feltet. Men jeg må indrømme, at mine evner ikke rakte i det skiftende vejr. Det var min første gang i år med regnvejrsdæk på bilen, og jeg lavede for mange basale fejl, siger Dennis Andersen videre.

– Vi ved, at vi skal teste mere for at få flere kilometer i bilen og for at vi kan arbejde på basale setupændringer uden for løbsweekenderne – men denne weekend understregede det virkeligt. Jeg er ked af det på teamets vegne, de gjorde et fantastisk stykke arbejde, slutter han.

Vinder blev Cesar Ramos, Christopher Mies og Laurens Vanthoor – belgiske Vanthoor tager også Pro-titlen i serien for Belgian Audi Club Team WRT, der nu har vundet Pro Cup-teamtitlen tre gange i seriens fire år.

Toppen i iRacing.com Nürburgring 1000 KM 2014:

1 #1 Ramos/Mies/Vanthoor – Belgian Audi Club Team WRT 158 omgange
2 #85 Dusseldorp/Afanasiev/Buhk – HTP Motorsport Mercedes + 57.089
3 #19 Haupt/Al Faisal/Simonsen – Black Falcon Mercedes +1 :17.232
4 #12 Hassid/Catsburg – TDS Racing BMW +1 omg
5 #99 Soucek/Korjus/Estre – ART Grand Prix McLaren +1
6 #18 Modell/Fjordback/Lunkin – Black Falcon Mercedes +2
7 #90 Kemenater/Gai/Rizzoli – Scuderia Villorba Corse +2
8 #7 Kane/Meyrick/Smith – M-Sport Bentley +2
9 #888 Firth/Hughes/Sims – Triple 888 Racing +2
10 #32 Wilson/Leonard/Meadows – Leonard Motorsport AMR Aston Martin +2

16 #52 Laursen/Seefried/Castellacci – AF Corse Ferrari 458 Italia +4

27 #17 Andersen/Jensen – Insightracing with Flex box Ferrari 458 Italia +8

Se korte highlights fra løbet her:

Og hele løbet her:

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her