Danskerholdet i den første udgave af European Digital Motorsport Cup (EDMC) var hurtige, men havde absolut ikke heldet på sin side.

Det danske hold endte på en samlet femteplads ud af de seks deltagende nationer. Vinder var det tyske hold foran Polen og Norge. Irland var firer, mens Island sluttede sidst. Det svenske hold stillede trods tilmelding ikke op til løbet på Spa-Francorchamps.

Det begyndte ellers for fuld fart for blandt andre Lasse Bak, der delte Team DK’s bil #1 med Anton Saugmann Güllich. Bak satte bilen i anden startrække i kvalifikationen og kørte sig hurtigt i front af løbet efter en start, der var plaget af et masse-crash i midten af feltet.

Under det førstkommende pitstop måtte bak dog indkassere en tidsstraf for at overtræde fartgrænsen i pitlane, hvilket sendte bilen ned gennem rækkerne.

Også Nicki Thiim markerede sig helt fremme i Team DK’s bil #6, som han delte med Lasse Sørensen. Thiim kørte sig fra en startplads uden for top 10 ind i top seks, inden en række uheld og efterfølgende straf satte en stopper for den videre færd. I forvejen var det danske hold decimeret, da Team DK 5-bilen med Kevin Nielsen og Casper Lund ikke kom til start. Og da alle bilerne tæller i til den samlede score, var Danmark bagud på point ret tidligt i løbet, der varede to timer.

I mål viste Team Germany sig ganske suveræne, som løbet udviklede sig. Her kunne de køre strategisk i front med en første- og en tredjeplads, med Team Polen på anden- og fjerdepladsen.

Bedste danske hold blev Team DK 2-LMP2’eren med Rasmus Busk og Lucas Daugaard. Mathias H. Jensen og Mathias Dall endte som 16., mens Anton Saugmann Güllich/Lasse Bak måtte nøjes med en 18. plads. Bastian Buus og Frederik Kjeldgaard Jørgensen endte som 30., efter også at have kørt med i top 10 i den indledende fase.

EDMC afvikles igen i 2021 eller 2022 – dato afventer.

Se eller gense hele løbet her:

Se de samlede resultater fra løbet her.

Se stillingen mellem nationerne her.