Danske Kasper Kold Bjerggaard er ny junior-europamester i MRC (fjernstyrede biler).

Europamesterskabet er netop afholdt i Slovakiet med omkring 130 af Europas dygtigste kørere. 

Kasper bor med sin familie i byen Gevninge i Lejre. Han er 14 år og kører fjernstyret bil i Midtsjællands Mini Racing Club (MMRC) som er beliggende i Tølløse (Holbæk kommune) siden 2017, hvor han deltog på et sommerferie arrangement kaldet ”bliv racerkører for en dag”. Kasper blev ret hurtigt grebet af sporten og sammeholdet i klubben og købte hurtigt sin første brugte bil så han kunne komme i gang med at lære at køre samt skrue og justere på bilen.

Ret hurtigt blev det tydeligt at Kasper havde talent for at køre med de små fjernstyrede biler – og han skiftede fra stock-klasse (begynderklassen, der kører ca 40km/t) til den mellemste superstock-klasse) hvor  bilerne kører ca. 80 km/t. Det er temmelig hurtigt når bilen ikke er mere end ca. 40 cm lang og vejer 1,35 kg.  

Masser af træning senere både i klubben og andre klubber rundt omkring i Danmark. Deltagelse i mange forskellige løb hvor placeringerne stadig blev bedre og bedre, blev Kasper nummer 2 ved først det jyske mesterskab i DRCMU regi og derefter Danmarksmester i DASU som ligger under DGI regi i 2022. Nu har han så også vundet titlen Junior Europamester.

Det er et langt sejt træk at opbygge en ungdomsafdeling fra bunden. MMRC og i særdeleshed Jesper Iversen har de sidste 6-7 år samarbejdet først med Holbæk kommune og nu også med Lejre kommune omkring sommerferieaktiviteter. De første år havde vi et par dage hvor unge kunne melde sig til. I år var det 4 hele dage samt 2 halve dage over forskellige weekender. Her prøver de unge at køre elektriske onroad biler på vores udendørs asfaltbane samt offroad biler på den indendørs tæppebane med hop og lodret rampe. 

2022 byggede vi en tæppebane til en ny fjernstyret bilklasse med biler, der er 20cm lange. Klassen hedder  mini-Z og der er ikke endnu oprettet officielle løb i DASU regi. Det er biler hvor kørsel på banen fylder mere end tiden i værkstedspitten. Altså hvor man kører mere end man skruer og en klasse som er helt perfekt for nye sportsudøvere. Det er nemt at lære og ganske økonomisk overkommeligt da en komplet bil med fjernbetjening fra ny kan erhverves for ca. 1500kr.

MMRC har åbent hus hver onsdag (17-20) samt lørdag (10-16) hvor interesserede er velkomne til at prøve at køre på banerne. Enten med egne biler eller med en af klubbens. 

Besøg klubben på www.mmrc.dk samt på facebook under midtsjællands mini racing club.