Det er ikke blot i den virkelige verden, at danske racerkørere klarer sig godt internationalt. Også inden for simracing er danskere med langt fremme. Så langt, at Northern Light Racing netop har snuppet en sejr på Circuit de Catalunya i GT2-Porsche.

Northern Light Racing deltager med tre biler i den internationale liga ILMS-ERL.com. Det er en endurance-serie, hvor der køres i to klasser – LMP2 og GT2 – i spillet rFactor.

Northern Light Racing stiller med to Porsche 997 RSR i GT2-klassen og en Dome S101J i LMP2. Teamet er 100% dansk og har pt. syv faste kørere samt et par erfarne reserver. Ligaen har en overvægt af deltagere fra USA og Canada, men også en del europæere.

Seneste løb, der blev afviklet på banen uden for Barcelona, har været en stor succes for NLR, med en sejr for GT2 Porsche #66 og en flot tredjeplads til LMP2 Dome #22.

Kenneth Holleufer går i føring i rFactor ILMS

Kenneth Holleufer og Tomas Beha deler Porsche med nummer 66, og Holleufer lægger i løbet ud med to stints, hvor makkerparret konstant er i top 3. På 20. omgang tager Holleufer føringen efter en perfekt udbremsning af Busters Racing Team #69 i T1. Teamet mister dog placeringen igen ved første pitstop-runde, da flere teams vælger at dobbeltstinte på den hårde dækblanding.

NLR’s Porsche-duo formår – på nær en kort tur i gruset – at holde sig fri for uheld og klarer trafikken fornuftigt. I sidste stint ligger de på andenpladsen med 10-15 sekunder til den førende. Teamet fanger aldrig den førende, men da vinderen idømmes straf for en hændelse under løbet, går sejren til Porschen med nummer 66. Teamets MP2 Dome #22 får en P3. Den anden Porsche formår at kæmpe sig op på en flot P4 og en samlet P5 i GT2-mesterskabet.

ERL’s kalender består af 10 løb fordelt over 12 måneder på mellem 5 til 8 timers varighed, muligvis en 12-timersfinale på Le Mans. Hver deltagende bil har 2 til 4 kørere, som på skift kører deres planlagte stints ved brug af såkaldte online-kørerskift. Der kan ved pitstop justeres på bla. compound, dæktryk, køling, brændstof osv.

NLR består af Malik Lund og Jacob Kristensen i LMP2 og Tomas Beha/Kenneth Holleufer og Jimmy Halvorsen, Jesper Christensen og Brian Bernberg i GT2.

Du kan se mere om ligaen på www.ILMS-ERL.com.

Screenshots fra spillet