En historisk dansk brødreduel kan være undervejs i det britiske GT-mesterskab, Avon Tires British GT. Allan Simonsen er i forvejen en af kørerne og deltager i flere afdelinger for Rosso Verde-teamet i Ferrari 430 GT, og nu kan hans bror Benny Simonsen være på vej til mesterskabet.

Danskeren, der i med debut i foråret i den britiske Trofeo Abarth 500-klasse er helt frisk i banesporten, skal tirsdag teste for Rollcentre Racing i Mosler MT900.

– Aftalen kom i stand efter vores første Abarth-løb på Oulton Park, som var foran alle British GT-teams. Teamchefen for Rollcentre Racing ringede til mig dagen efter og sagde, at det var første gang nogen havde imponeret ham i fem år med min kørsel og især med tanke på, at det var mit første løb, siger Benny Simonsen til Racemag.

– Det var faktisk meningen, at jeg skulle have debuteret i løbet på Knockhill for dem, men da SRO valgte at putte en masse restriktioner på bilen før løbet, valgte de desværre at trække bilen ud. Desværrer for mig, da det kunne have været sjovt at komme op imod Allan, siger Benny Simonsen.

– Men nu er planen indtil videre, at vi skal ud og teste og måske deltage i et løb eller to sidst på sæsonen, slutter han.

Benny Simonsen har også været forbi Danmark for at køre race – her deltog han i Padborg 6 Timer for LM Racing i Renault Clio. Her førte de klassen indtil et teknisk problem kostede et længere pitstop. Resultatet blev dog en tredjeplads i klassen.

Foto: British GT