Dakars 11. dag blev også ramt af voldsomme regnskyl. Det var vandmængder, der fik arrangørerne til at afblæse prøven fra La Rioja til Fiambala.

For MC’erne blev prøven dog kørt igennem med 30 km kortet af den planlagte rute, men bilerne og lastbilerne måtte parkere ved kontrolpost 1 efter 84 kilometers kørsel, da to floder blev oversvømmet.

Amerikanske Kurt Caselli tog sin anden sejr i dette års Dakar, mens Paulo Goncalces og Cyril Despres fulgte efter. Dermed udbygger Despres sin føring og har 13.16 minutter til teamkammerat Ruben Faria.

Juan Barreda Bort har tidligere vundet prøver i dette års Dakar, men spanieren styrtede på prøven og slog sin skulder så slemt, at der er tvivl om han er klar til 11. prøve.

Blandt bilerne var det Robby Gordon i Hummer, der var hurtigst ved første kontrolpost. Da løbet blev afblæst efter af sikkerhedsgrunde, stod amerikaneren også som vinder af prøven – sin ottende i Dakar i alt.

Stephane Peterhansel var sekser, 39 sekunder efter sin nærmeste konkurrent Giniel de Villiers – men franskmanden har dermed fortsat et polster på 51m59sek til sydafrikaneren.

Se highlights fra dagen her: