Dakar 2013’s ottende dag endte med decideret regnkaos, hvor flere veje var skyllet væk på de to specialprøver, der udgjorde turen fra Salta til Tucuman.

Ændringer betød, at især bilernes prøve var hårdt ramt og prøven blev neutraliseret, mens motorcyklerne kørte derudaf og fik vendte op og ned på toppen.

Blandt bilerne var det dog Guerlain Chicherit i SMG-buggy (foto), der endte som hurtigste mand, efter løbsledelsen havde regnet på tiderne. Stephane Peterhansel er fortsat i front i den samlede stilling. Toer på prøven var argentinske Terranova foran Robby Gordon i den gigantiske Hummer. Peterhansel kom ind som firer.

Nasser Al-Attiyah var før kontrolpost 2, hvor prøven blev afblæst, hurtigst af alle og tre minutter foran Peterhansel, hvilket sendte ham i spil til førstepladsen samlet. Uheldet ramte dog Qatar-køreren, der sad fast og mistede tid til sin franske rival.

Blandt motorcyklerne viste prøven sig helt som ventet at være noget af en udfordring rent navigationsmæssigt. Fredagens vinder Kurt Caselli og den samlede etter Olivier Pain var blandt kørerne i en gruppe, der kørte forkert og mistede en halv time. Også Chaleco Lopez var i gruppen, og den populære rytter mistede andenpladsen samlet.

Barreda Bort tog sejren, men Pains teamkammerat og hjælperytter David Casteu hentede med sjettepladsen så meget tid, at han nu indtager førstepladsen foran Cyril Despres, der trods uheld og motorskifte fortsat er i kontakt med toppen efter denne prøve.

Søndag er hviledag, så ingen action fra Sydamerika her.

Se highlights her: