Den femte dag i årets Dakar-rally var nærmest business as usual, da X-Raid MINIerne viste sig urørlige i front af bilfeltet.

Joan ’Nani’ Roma vandt prøven fra Arequipe til Arica foran teamkammerat Stephane Peterhansel på en dag, hvor buggyerne ikke i samme grad formåede at kæmpe mod de firhjulstrukne biler på den relativt korte specialprøve på 172 kilometer.

Robby Gordon formåede dog at køre en tredjeplads hjem på dagens prøve, men amerikaneren er håbløst bagud i det samlede klassement efter flere uheld. Giniel de Villiers var firer i sin Toyota Hilux foran endnu en MINI med Leonid Novitskiy.

Nasser Al-Attiyah åbnede ruten for de øvrige, men Qatar-køreren tabte mere end seks minutter til Peterhansel. Han er dog fortsat på andenpladsen i det samlede regnskab.

Blandt MC-kørerne var det David Casteu der vandt på Yamaha, mens teamkammeraten Olivier Pain (foto) fortsætter i front blandt tohjulerne. De to holdt Cyril Despres bag sig på en prøve, hvor både ruten og startpositionen lagde op til at franskmanden skulle sætte sig igennem i det samlede regnskab igen. Det skete dog ikke, men til gengæld blev Joan Barreda Bort kørt bagud i klassementet med benzinpumpe-problemer.

Du kan se highlights fra femte prøve i Dakar 2013 her: