Så er 2013-udgaven af Dakar i gang. Fra Perus hovedstad Lima går det løs fra i dag lørdag, og om godt 8.500 kilometer er deltagerne i mål i Santiago om to uger.

Prøvelserne byder som sædvanligt på både ørken, sanddyner og bjergveje, men mens selve ruten ikke byder på helt store ændringer, så kan det tekniske reglement for alvor ryste posen i Dakar.

Særligt i bilkategorien kan der være ny spænding undervejs. Det tekniske reglement er ændret, så det skulle være muligt for de tohjulstrukne biler – pickups, buggies etc. – at blande sig med de firehjulstrukne, heriblandt favoritterne fra tyske X-Raid, der vandt sidste år med Stephane Peterhansel i MINI.

Både den mangedobbelte vinder i MC- og bilkategorien Peterhansel og teamkammeraterne Nani Roma og Krzysztof Holowczyc er blandt de absolutte favoritter i bilkategorien, men allerede på første prøve, den korte tur fra Lima til Pisco er det Carlos Sainz i Red Bull Qatar-teamets buggy, der har sat tempoet.

2013-udgaven er som bekendt også uden danske Jes Munk, der dog i stedet kan opleves herhjemme i Danmark. Det kan man ved et foredrag i Virklund Hallen torsdag den 31/1 19.30. I dag lørdag har midtjyden også berettet om Dakar i DR’s P1 – hør indslaget her (åbner nyt vindue).

Følg Dakar-rallyet live fra løbets hjemmeside, og læs og se sammendrag her på Racemag løbende.