Det er nu – ikke helt uventet – dobbelt fransk i Dakar 2013, da Cyril Despres har overtaget føringen efter 10. etape fra Cordoba til La Rioja.

Joan Barreda Bort tog sin fjerde sejr i årets Dakar, men Cyril Despres satte sig igennem overfor teamkammerat Ruben Faria, der var otter på prøven. Det betyder, at Despres nu er i føring blandt MC-kørerne.

Despres åbnede prøven og havde Barreda Bort lige efter sig. Bort var endnu en gang den eneste kører, der kunne matche Despres’ tider, og spanieren endte da også med at være hurtigst af alle. Paulo Goncalves sluttede treer, på trods af at portugiseren var stoppet for at hjælpe sin teamkammerat Botturi med at reparere dennes Husqvarna efter et styrt.

Blandt bilerne var der jubel hos Orlando Terranova, der kunne tage sin første prøvesejr i Dakar. Argentineren vandt på hjemmebane til lige så stor jubel hos publikum. Den lokale helt var 2.07 minutter bedre end Nani Roma over de 353 kilometer og 2.19 bedre end Stephane Peterhansel.

Dagens – og måske rallyets største skuffelse lå uden tvivl hos OL-medaljetageren og tidligere Dakar-vinder Nasser Al-Attiyah, der måtte udgå efter kølingsproblemer på sin buggys motor. Dermed er nedturen total for Qatar Red Bull-teamet, der tidligere måtte se Carlos Sainz udgå.

Løbet er dermed alt andet lige afgjort til fordel for Peterhansel, der nu har 52.38 minutters føring til Giniel de Villiers.

Se highlights fra Dakars dag 10 her: