Når FIA GT1 World Championship sparkes i gang i midten af april, så bliver det på den nye Yas Marina-bane i de arabiske emirater. Banen, der er anlagt på havnen i Abu Dhabi, tiltrak sig stor opmærksomhed, da den blev indviet med Formel 1-løb sidste år. Og netop den bane ser Aston Martin-køreren Christoffer Nygaard frem til at besøge.

– Kalenderen ser rigtig interessant ud, men jeg glæder mig særligt meget til Yas Marina-banen. Den ser fed ud overalt, fra hvad jeg har set indtil videre, siger Christoffer Nygaard til Racemag.

Christoffer Nygaard i ADAC GT Masters 20092010-kalenderen for VM for GT1-racere byder på stor variation og flere løb uden for Europa. Netop disse løb kommer til at stille særligt store krav til Young Driver AMR-teamet og Christoffer Nygaard.

– Mange af banerne i kalenderen har jeg været på i GT3, så det vil være en fordel. Men på flere af banerne var vi, da vi havde en del problemer med Forden sidste år. Portugal (Portimao, red.) er en af dem, hvor vi fx kun fik kørt ét løb, så der vil jeg mangle erfaring, siger Christoffer Nygaard.

– Men det gælder også for de oversøiske løb, hvor vi ikke tester i forvejen, så der skal vi være skarpe lige fra starten, når løbsweekenden går i gang, siger Nygaard videre til Racemag.

Kalenderen 2010:

17/4, UAE, Yas Marina
2/5, Storbritannien, Silverstone
23/5, Tjekkiet, Brno
4/7, Frankrig, Paul Ricard HTTT
1/8, Belgien, Spa-Francorchamps
29/8, Tyskland, Nurburgring
19/9, Portugal, Portimao
7/11, Sydafrika, Durban (afhænger af godkendelse)
28/11, Brasilien, Interlagos
5/12, Argentina, San Luis

Foto: Panasonic Toyota Racing, Markus Berns