BMW er i Macau denne weekend uden andet end løbssejr at køre for. FIA WTCC-mesterskabet er sendt til Frankrigs Yvan Muller, der efter fredagens afgørelsen i appelsagen ikke længere kan hentes i mesterskabet.

– Det er skuffende, at der for første gang ikke er nogen BMW-kørere, der kan tage til finalen i World Touring Car Championship med en chance for at vinde titlen, siger BMW’s motorsportsdirektør Mario Theissen.

Til løbene i Okayama valgte BMW-teamet RBM at køre med sekventiel gearkasse, hvilket de fik lov til. Det protesterede Chevrolet-teamet imod – og fik ret i deres appel, så BMW’s Augusto Farfus og Andy Priaulx fik frataget pointene fra den japanske VM-afdeling.

– Afgørelsen fra FIA International Court of Appeal var ikke, hvad vi regnede med. Stewards i Okayama havde tilladt brugen af BMW 320si GBS med sekventiel gearkasse, så de bekræftede vores tolkning af reglerne. Udover det har BMW 320si GBS deltaget i de sidste fire afdelinger med godkendelse fra FIA. Det faktum, at denne beslutning nu er blevet omgjort med tilbagevirkende kraft, og vi derfor mister pointene, vi vandt i Japan, var mere end en overraskelse for os, siger Theissen videre.

BMW accepterer beslutning og sender lykønskninger til Chevrolet og Yvan Muller.

Foto: Wttc.com