Team Essex kunne triumfere i 1000 kilometers løbet på Spa, mens Christian Bakkerud blev nummer syv sammenlagt for Kolles Audi. Allan Simonsen sluttede som nummer 12 i LMGT2-klassen, 19 omgange efter den vindende Porsche 997. Juan Barazi i LMP2 blev udelukket.

Casper Elgaard, Kristian Poulsen og franske Emmanuel Collard fik bedst mulige optakt til Le Mans, da de efter seks timers kørsel og 139 omgange vandt i LMP2-klassen med blot 0,6 sekunders forspring til Team Speedy Racings Lola-Judd.

Casper Elgaard satte pole position i kvalifikationen og var også klassens hurtigste i løbet. Resultater, som fik de rosende ord frem hos teamejer Peter Halvorsen.

– Jeg er stolt af min danske førstekører. Han fik chancen for at tage teten i denne weekend, og han bestod min tillid med et fantastisk løb. Også franske Emmanuel Collard gjorde en stor indsats i den første del af løbet, hvorefter han overlod bilen på en førsteplads til Casper, siger Halvorsen.

Også Kristian Poulsen fik med løbet på Spa nogle kilometer i bilen. Selvom WTCC-køreren stadig mangler lidt fart i forhold til Elgaard og Collard, bestod han ifølge Team Essex testen.

Bakkerud udfordret af vejret

Det omskiftelige vejr betød meget få reelle omgange til Kolles Audi-mandskabet, der med en ny kører i Giorgio Mondini virkelig havde brug for kilometer. Det skulle dog ikke lykkes for Bakkerud og Co., der måtte tage til takke med en 11. plads i kvalifikationen og en syvendeplads samlet i løbet.

Christian Bakkerud på Spa
Christian Bakkerud på Spa

– Kvalifikationen var meget vanskelig. Albers gjorde alt hvad han kunne, men vores setup fungerede ikke helt til vores fordel. Warmuppen blev aflyst på grund af dårligt vejr, hvilket betød, at min første omgang på tørvejrsdæk var i mit første stint i løbet. Det var en udfordring, men bilen fungerede rigtigt godt, siger Christian Bakkerud.

– Alting så rigtigt positivt ud. Men jeg blev desværre ramt af en anden kører, hvilket betød at mit ene bagdæk punkterede. Jeg var netop i færd med at passere pit indgangen, så jeg måtte køre langsomt og meget forsigtigt hele vejen rundt på banen, for at kunne komme tilbage til pitten og skifte dæk.

– Efter vores dækskifte var vi på fjerdepladsen, og alting så rigtigt godt ud, Faktisk var vi på vej til tredjepladsen, da den forankørende bil var på vej i pit. Men en safetycarperiode betød, at vi tabte en omgang på de førende. Og så var løbet faktisk slut for os, selvom vi kæmpede for at komme tilbage i front, slutter Christian Bakkerud, der nu kan se frem til første løb i DTM.

Løbet blev vundet af Peugeot Total med Nicolas Minassian, Simon Pagenaud og Christian Klien.

Fotos: Le Mans Series