Jan Magnussen starter sin sæson på Daytona-banen til det traditionelle 24-timers løb i Florida. Big Mag kører dermed for sjette år i træk i klassikeren for GT-biler og sportsvogne. Magnussen kører atter for sin amerikanske arbejdsgiver General Motors og stiller i en Chevrolet Camaro for Stevenson Motorsports. Det er samme team, som har kørt med de Pontiac GXP.R, som danskeren før har deltaget med.

Chevrolet Camaro som Jan Magnussen skal køre i Daytona 24H
Chevrolet Camaro som Jan Magnussen skal køre i Daytona 24H

Magnussen bliver atter sat sammen med engelske Robin Lidell og amerikaneren Andrew Davis i forsøget på at vinde det eftertragtede Rolex-ur, som vindere af 24-timersløbet får.

– Nu skal det ur være mit. Det har været tæt på de foregående år, men desværre har vi næsten altid haft uheld undervejs. Løbet på Daytona er meget hårdt ved bilerne, og det gælder om at komme igennem uden uheld, siger Jan Magnussen i en pressemeddelelse.

– Banen har nogle lange strækninger, hvor man kører på ovaldelen, men på infield er banen snæver, og her er der ofte kontakt mellem bilerne, så det drejer sig om, at finde den rette balance mellem at køre stærkt og passe på grejet. Bilen har vist sig at være hurtig, men det er en ny bil, så der er selvfølgelig et lille spørgsmål omkring holdbarheden. Men Pratt & Miller (bilbyggerne, red.) har bevist, at de kan bygge rigtig gode og hurtige biler og Stevenson Motorsports og deres kørere har vist, at de kan vinde løb, så jeg tror på, at vi kan være med helt fremme og kæmpe om sejren, slutter Magnussen.

Denne weekend køres der officiel test forud for løbet, der skydes i gang lørdag den 30. januar.

Fotos: Jan Kaiser