Denne weekend tager Christian Bakkerud hul på en travl sæson for Team Kolles, hvor han dels skal køre Le Mans Series i Audi R10, dels skal køre DTM i Audi A4.

På Catalunya-banen har Bakkerud nu kørt de første to træninger op til løbet. I første træning blev det til ottendebedste tid i LMP1-klassen for de største prototyper, og i anden træning en niendeplads.

Som altid er det svært at bedømme noget ud fra tempoet i træningssessioner, og Bakkerud selv er da også optimist forud for søndagens løb.

– Jeg tror, at vi ligger godt til. Vi har jo en god bil, og vi har kørt på slidte dæk i træningen, siger Christian Bakkerud til Racemag.

– Vi har fokuseret meget på at teste dæk, da vi skal køre så lang tid på dem som muligt. Der må kun være to mand til at skifte dæk under pitstop, så kan man køre flere stints på samme dæk, er der meget tid at spare, forklarer Christian Bakkerud.

Når løbet skydes i gang søndag, skal Bakkerud sammen med Christijan Albers hos Kolles tilbagelægge 1000 kilometer, svarende til cirka seks timer i bilen. Det er en distance, som Bakkerud skal vænne sig til.

– Jeg er jo vant til at køre 30-40 omgange, så der er utroligt meget at lære. Men jeg er sikker på, det nok skal komme, siger Bakkerud kort før lørdagens træning.

– Jeg kører sammen med Albers, der har masser af erfaring, også fra Formel 1 og Le Mans, så ham skal jeg nok kunne lære lidt fra, siger han.

Foto: Bakkeruds teamkollegaer Kolles Audi #14 foran Aston Martin Racing. Kilde: Le Mans Series