Første frie træning er overstået op til 1000 kilometersløbet søndag på Circuit de Catalunya, og Aston Martin Racings nummer LMP1 med 007 på siden var hurtigste bil på banen. Jan Charouz, Thomas Enge og Stefan Mücke kørte tiden 1:35,014. Aston Martin Racing stiller med to af de nye, lukkede prototyper til løbet i Le Mans Series. Bil nummer 009 sluttede på en sjetteplads, 1,5 sekund efter.

Sessionen gik ganske godt, og vi er ved at finde et godt racesetup til løbet. Det er meget tilfredsstillende for os at være øverst i tabellen, men det bliver helt sikkert et ekstremt tæt løb, da nogle af vores konkurrenter tydeligvis er meget hurtige, siger teamchef George Howard-Chappell fra Aston Martin Racing.

Christian Bakkerud i Kolles Audi nummer 15, som han deler med Christijan Albers, sluttede som nummer otte i træningen 1,8 sekund efter den førende Aston Martin.

Allan Simonsen i Hankook-Team Farnbacher med nummer 89 på siden ender som nummer syv i LMGt2-klassen. Hurtigste mandskab her var Tom Coronel og Jiri Janak i Spyker C8.

Bruno Senna og Stephane Ortelli ender som nummer 10 i deres Oreca-racer.

Foto: Le Mans Series