Image Space Incorporated (ISI) åbnede i tirsdags for salg af “rFactor2 Open Beta”, som er en tidlig og ufuldstændig version af efterfølgeren til deres legendariske titel “rFactor” fra 2005. Racemag har kigget på betaen og dens modtagelse.

ISI er et ganske lille firma med speciale i computer-simulationer, de startede i sin tid med udvikling af militære simulatorer og har siden fokuseret på racing-simulatorer til PC med en lang liste af titler bag sig. Udover egen-produktioner tilbyder ISI licens-salg af bla. deres mest anerkendte 3D-platform “gMotor2” som bla. Simbins nuværende titler er baseret på.

Det tyder på, at en ny trend blandt PC-spiludviklere er årlig/månedlig betaling for adgang til online brug – og dette er også tilfældet her. Der er dog mulighed for at erhverve et såkaldt Lifetime-licens mod en højere pris. iRacing har længe benyttet denne løsning, den årlige udgift til rFactor2 er dog noget lavere og biler+baner vil ikke koste ekstra.

Det skal understreges at “rFactor2 Open Beta” ikke er et færdigt produkt, men ISI’s mål er at tilbyde disse nye features:

– Udviklings-mode +værktøjer (Tilegnet såkaldt “Modders” for udvikling af nyt indhold)
– Overgang mellem våde/tørre baneforhold
– Dynamisk vejrforhold
– Dynamisk baneforhold (“RealRoad”, nedkørt gummi/dækrester)
– Ny dækmodel
– Ny fysik
– Nyt kollision-system
– HDR “High Dynamic Range” (teknik som simulerer øjets begrænsninger)
– Animerede 3D-objekter
* Flere af disse er endnu ikke færdigudviklede, og nogle endda slået fra i denne første Beta

Endnu er ikke alt indhold inkluderet, pt. er disse biler/baner tilgængelige:

Allerede nu kan du prøve at køre klassiske formelbiler i Monaco anno 1966 i rFactor 2 beta

Biler:
– 1960s World Class Racing (bla. Brabham BT20 ’66)
– Formula Renault 3.5
– Renault Megane Trophy

Baner:
– Spa-Francorchamps ’66
– Monte Carlo ’66
– Mills Metropark
– Sepang International
– Autódromo do Estoril

rFactor2 Open Beta har nu været tilgængelig i knap en uge, og brugernes tilbagemeldinger i div. forums er i stor grad positive. Især spillets nye Force Feedback (FFB) er meget rost og der meldes om fantastisk føling med bilen. Grafikken lader for nogen noget at ønske, men det har aldrig været ISI’s force at producere indhold til deres rFactor-titler og spillet anvender udelukkende DX9, som dog kan give ganske flotte resultater, anvendt optimalt. Vejrsystemet virker upåklageligt, det udvikler sig dog ikke på nuværende stadie tilfældigt, men er scriptet og et ønsket forløb kan vælges via. menu-systemet. Også “RealRoad” systemet, som der er store forventninger til, er pt. scriptet da det ikke er færdigudviklet – dette er lidt skuffende, men forventeligt i en tidlig beta.

rFactor2 forventes at afslutte sit beta-stadie om ca. 6 måneder, hvorefter en gratis tidsbegrænset demo-version vil blive gjort tilgængelig.

2012 kan forventes af blive et sandt orgie af simracing-udgivelser, og konkurrencen bliver hård. Her en liste over kommende titler, størstedelen annonceret til udgivelse i år:

– Simbins “GTR3” (Dato ukendt)
– Zach Griffins “Kart Sim” (Aflyst Open Beta)
– Slightly Mad Studios’ “Project C.A.R.S.” (pt. Open Alpha stadie)
– PiBoSo’s “Kart Racing Pro” (Beta5)
– Kunos Simulazionis “Assetto Corsa”

Andre eksisterende titler under udvikling:

– iRacing
– SimRaceWay
– Live for Speed

rFactor 2 beta kan hentes her. (åbner nyt vindue) 
Guide til installering her. (åbner nyt vindue)