Allan Simonsen starter sammen med Hector Lester på pole position, når Avon Tyres British GT Championship åbner op for sæsonen her i påskeweekenden.

Simonsen satte den ‘aldrende’ Toro Rosso Ferrari 458 GT3 på pole til race to på Oulton Park med en tid på 1:34,589, godt tre tiendedele bedre end Trackspeeds Porsche med Nick Tandy og David Ashburn.

– At køre med Hector og Rosso Verde er altid sjovt. Sidste år kørte jeg for 11 forskellige Ferrari-teams, og tiden jeg har sammen med de her gutter er altid blandt de bedste. Bilen havde ikke kørt siden Donington sidste år, da vi kørte der i British GT, men John er en fantastisk engineer, der altid gør præcis hvad jeg beder om, og bilen føles fantastisk at køre. Jeg ventede til alle havde været ud, fik et stort hul, og jeg vidste, at det ville blive koldt, så vi ændrede lidt, og det gav bonus. Dette er virkeligt godt, og du kan se, at det betyder meget for teamet, siger Allan Simonsen.

Danskeren behøvede blot fire omgange til at sætte sin pole-tid på en bane, hvor han altid må regnes som en trussel.

Til første løb er startplaceringen ikke helt så optimal – 21. startrude blev det til, da Hector Lester skulle kvalificere bilen. 1:39,3 lød tiden her på en bane, hvor tiderne generelt var langsommere i forhold til anden kvalifikation. Til race 1 starter Fortec-teamets GT-sats med Mercedes SLS AMG på pole position.

Hele 30 biler fordelt på to klasser er til start i den britiske GT-serie.

Allan Simonsen var også med fremme i træningerne – henholdsvis P2 og P1.