Allan Simonsen tog sammen med sine medkørere i Hankook Team Farnbacher en samlet andenplads i 24-timersløbet på Nürburgrings Nordschleife i weekenden efter fabrikskørerne i BMW M3 E92. Selv betegner den danske GT-kører andenpladsen som noget det største.

– Det er kæmpestort, det her, det er tyskernes Le Mans, og at være så tæt på at vinde er stort for et lille team som Farnbacher, og det er et kæmpe skulderklap at slutte fire minutter efter den vindende fabriks-BMW, siger Allan Simonsen om andenpladsen til Racemag.

Det startede også rigtig godt for teamet, der er officielt fabrikshold for dækproducenten Hankook. En førsteplads samlet i første træning torsdag var resultatet på en halvvåd bane og intermediate-dæk. Det samme var resultatet i første tidskørsel, men i anden tidskørsel gik det skævt for Allan Simonsens faste medkører, Dominik Farnbacher.

– Dominik blev ramt på sin outlap i anden kvalifikation og røg hårdt i muren, så vi kom aldrig til at sætte en tid. Mekanikerne arbejdede i 24 timer på at samle bilen igen. Men vi havde fået stjålet nogle dele undervejs, så vi måtte køre løbet med nogle gamle specifikationer, siger Allan Simonsen videre til Racemag.

Gennem natten kravlede Allan Simonsen og co. op på tredjepladsen
Gennem natten kravlede Simonsen og co. frem på tredjepladsen

Fra en 47. startplacering i det mere end 200 bil store felt kørte Farnbacher Ferrarien frem til en 10. plads, som Allan Simonsen kunne forbedre til en femteplads. Langsomt kørte kvartetten i Ferrarien sig frem til tredjepladsen, da den førende Porsche 997 GT3 Hybrid udgik kort før mål.

– Vi havde slet ingen problemer, vi kørte bare for at overleve, om man så må sige, lyder det fra Allan Simonsen, der nu føler sig godt rustet til Le Mans i juni.

– Vi fik nye Hankook-dæk til weekenden, som virker rigtig godt, og når vi kommer til Le Mans, så har vi da varmet godt op med denne succes, siger Allan Simonsen.

Inden det går løs på La Sarthe skal danskeren køre i det australske GT-mesterskab i en Lamborghini Gallardo samt i det britiske GT-mesterskab i Rosso Verde-Ferrarien sammen med Hector Lester.

Foto: ADAC Zürich 24h Rennen