Allan Simonsen havde en god Q1, og satte sjette hurtigste tid. På tolvtepladsen lidt længere nede i feltet var Jan Magnussen at finde.  Læs mere om de øvrige danskeres placeringer længere nede i artiklen.

Torsdag aften klokken 19:30 startede den hele fire timer lange Q1, der først sluttede 23:30. Kørerne fik således mest kørt i enten tusmørke eller en helt mørk bane.

Kvalifikationen er delt sådan op på Nürburgring, at der køres en Q1 torsdag og en Q2 fredag formiddag. Sidst på fredagen køres der så Top40 Q, hvor det som det fremgår af navnet, de 40 bedste biler dyster om de endelige placeringer på lørdagens startgrid.

Det bliver primært de hurtigste biler i SP9 GT3, der kommer med i Top40 Q med enkelte biler fra SP7-8. Det skal i øvrigt nævnes, at vi tidligere på Racemag har oplyst, at Michael Outzen kører i SP9 GT3 klassen – fra arrangørerne fremgår det at han kører i SP10 GT4 klassen.

Danskernes placeringer i Q1:

Allan Simonsen: #6 samlet og i SP9 GT3 klassen.

Jan Magnussen: #12 samlet og i SP9 GT3 klassen.

Kurt Thiim: #47 samlet og #2 i SP 4T klassen.

Michael Outzen: #59 samlet og #2 i SP10 GT4 klassen.

Lasse Østerild: #105 samlet og #3 i SP 6 klassen.

Niels Borum: #161 samlet og #8 i V5 klassen.

Wochen Spiegel Team Manthey satte en sikker hurtigste tid i Q1 i Porsche 911 GT3, der var godt 2 sekunder hurtigere end nummer to. Tre af kørerne i denne bil var i øvrigt vinderne fra sidste år – Marc Lieb, Lucas Luhr og Romain Dumas – i år har de så fået følgeskab af Richard Lietz. Den næstbedste tid blev sat i en Audi A8 LMS fra Mamerow Racing – de har blandt andet veteranen Armin Hanhne ombord, som vandt løbet med Kris Nissen i 1991. På tredjepladsen var det ligeledes en Audi A8 LMS Q1, med blandt andet Markus Winkelhock – dog fra Audi Sport Team Phoenix.

Læs mere om Q2 her på Racemag.