2010 kom i gang på bedst mulige made for Chevrolet, der via godt samarbejde i kvalifikationen havde alle tre biler med fremme. De hvid/blå biler satte sig tungt på podiet i første løb med polesitter og tidligere WTCC-mester Yvan Muller som bedste mand.

Muller fik dog selskab af Rob Huff undervejs i løbet, hvor briten så ud til at kunne true franskmanden, der med adskillige titler i israce er hjemmevant på glat underlag. Efter et par skinmanøvrer kunne Muller dog igen lægge den nødvendige afstand til Huff og køre sejren hjem.

– Det er fantastisk at vinde og blive firer i andet løb, så jeg er rigtig glad. Løbet var kompliceret, for i begyndelsen var der stående vand. Så tørrede banen ud, og at være på regnvejrsdæk på en tør bane var ikke nemt. Efter fem omgange ville jeg spare dækkene, for jeg vidste, det tørrede op, men jeg sparede dem vist lidt for meget, for da Huff kom op bag mig måtte jeg vågne op, siger Yvan Muller til WTCC’s hjemmeside.

– Det var en drømmestart på sæsonen for Chevrolet. Bilen var fantastisk i kvalifikationen, og vi havde en god start på mesterskabet og fik nogle gode point med. Nu skal vi fortsætte dette resten af sæsonen, siger Rob Huff, der sidste sæson var Chevrolets bedste mand set over hele sæsonen.

Alain Menu viste også sidste år glimt på sin fart, selvom en række uheld forhindrede ham i at gøre sig gældende i det samlede regnskab. De chancer er nu bedre for schweizeren, der med to tredjepladser ligger godt til i WTCC 2010.

– I første løb udbremsede jeg mig selv i første sving og lod Huff komme forbi. I andet løb tog jeg det for roligt hen mod slutningen, og Yvan kom tæt på mig, men uden det blev et problem. Det er et godt resultat for hele teamet og for mig selv, siger Alain Menu.

Chevrolet-kørerne ligger nummer 1 (delt), 3 og 4 i WTCC efter første afdeling.

Foto: fiawtcc.com