Efter to dages test af sin WTCC diesel Seat Leon føler DTC-mesteren, Michel Nykjær, sig nu parat til at prøve kræfter med verdens bedste standardvognskørere i WTCC.

Allerede på den første testdag i Valencia var Nykjær oppe i et tempo, hvor han mere end matchede sidste års Independent Cup mester, Tom Coronel, og var tæt på Michele Tarquinis tider i den samme bil. Nykjærs SUNRED team var da også meget tilfredse med danskerens indsats, selv om Michel selv ærgede sig lidt over, at han ikke fik lejlighed til for alvor at gå efter en supertid.

“På våd vej er Michel allerede på niveau med de bedste, på tør vej mangler han et halvt sekund, fordi han skal omstille sig fra benzindreven til dieseldreven racerbil,” forklarede Seats chefingeniør Xavier Serra, men det halve sekund mente Michel Nykjær nu selv, at der godt kunne have været gjort noget ved. “Jeg kom aldrig ud på helt friske dæk, og desuden var koblingen på min Seat Leon TDI efterhånden slidt op, efter at vi var fem kørere, der havde slidt hårdt på den i to dage,” fortæller Nykjær om andendagens test. Hans bedste tid – som var det nævnte halve sekund efter Tarquinis referencetid – blev således sat i løbet af den første testdag.

Nu er der så blot tilbage at vente indtil årets første WTCC-løb bliver skudt i gang. Det sker d. 5-7. marts på Curitiba-banen i Brasilien.