Det har kostet arrangørerne store anstrengelser af blive klar til den kommende week-ends VM-rally i Jordan. Men alt er faldet på plads og man er parat til at sende kørere og teams ud på 340 km hastighedsprøver.

Problemerne op til rallyet bestod i, at Jordan har været ramt af de værste regnskyl i mere end 20 år og mange veje er i den forbindelse blevet beskadiget eller slet og ret skyllet væk. Det blev ikke bedre af, at hovedparten af rallyets hastighedsprøver ligger meget lavt – ja, faktisk under havets overflade, så vand fra de omkringliggende bjerge er fosset ned i dalene og har forvoldt store skader. En kæmpe indsats har imidlertid betydet, at vejene til alle prøverne er blevet reetableret i så stort omfang, at man kun har været nødsaget til at aflyse 6 km af de planlagte 346 km prøver. Ironisk nok indeholdt de 6 km et berømt ‘watersplash’, som tilskuerne altså må undvære i år.

Det er årets 3. rally og indtil videre har Sebastien Loeb (Citroën) og Mikko Hirvonen (Ford) vundet hvert sit rally. Men rent psykologisk tilfalder fordelen nok Loeb, for mens han ganske vist ikke helt kunne følge Hirvonen i Sverige, så blev Hirvonen regulært mulet i Mexico – og ganske som i Mexico er det i Jordan grus, kørerne bliver budt som underlag. Hirvonen nægter dog at lade sig gå på af nedturen i Mexico. En del af Fords problemer i Mexico tilskrives de højt beliggende prøver og det er da i hvert fald ikke noget, som man bliver udsat for i Jordan, hvor man kommer helt ned på 420 meter under havets overflade.

Som de to foregående rallies i år tæller rallyet i Jordan også med i P-WRC og S-WRC. I begge disse kategorier er der spændende nyt, idet vinderne fra Sverige – Patrik Flodin (P-WRC) og P. G. Andersson (S-WRC) – begge stiller til start. De startede i Sverige uden planer om at køre hele serien, men efter deres sejre kom de begge på andre tanker og det er lykkedes for dem begge at få stablet økonomi på benene til at de kan kæmpe med om mesterskabet hele året. Det er et par hurtige herrer og de vil give de øvrige deltagerne noget at tænke over.

Rallyet i Jordan er tidsmæssigt placeret lidt anderledes end de øvrige VM-rallies, idet det begynder torsdag (d. 1/4) og allerede afsluttes om lørdagen (d. 3/4). Ialt skal kørerne igennem 21 hastighedsprøver.