Sébastien Loeb fejede al modstand til side på førstedagen af Rallye de Monte Carlo, men andendagen levede ikke helt op til starten.
Og så alligevel – Loeb og co-driver Daniel Elena var bedst på La Salle en Beaumont – Corps, der udgør SS3 og SS6.

Frem til dagens sjette prøve var alt som før, hvor Loeb førte, men på syvende prøve mellem Aspres les Corps og Chauffayer måtte han give føringen videre til Sébastien Ogier og Kris Meeke, som var heldigere  med prøvens trafik end Loeb og Elena.
Ved den lejlighed to Ogier andenhurtigste tid, mens Robert Kubica var hurtigst.
Ogier slap ikke sin samlede føring på den sidste prøve af dag 2, hvor han var hurtigst på SS8.
Helt så godt gik det ikke for Loeb og Elena, der i løbet af de 25,4 km ramte en betonklods og rev venstre baghjulsophæng af bilen og måtte udgå af etapen.

Sébastien Loeb sagde følgende efter prøven:
– Vi var nødt til at give det et skud. Vi måtte holde på for ikke at tabe for meget tid i de svære forhold ude på prøven. Jeg fik bremset lidt for tidligt på et iset stykke og bilen skred. Jeg ramte så betonklodsen, som ødelagde ophænget.
Vi var nødt til at køre stærkt, for situationen og de skiftende vejforhold var ikke ideelle for os. Vejen blev hele tiden mere beskidt, men jeg føler ikke vi tog nogle store risici, da vi kørte af.

Lige så uheldig var Kris Meeke, der ikke nåede mange kilometer ind i SS8 inden også han måtte stoppe med et smadret ophæng. Det skete, da han skred ned i en grøft, hvilket også kostede venstre baghjulsophæng på Meekes Citroën.
Både Kris Meeke og Sébastien Loeb får lov at starte igen i morgen under Rally 2-reglerne.