Det er Mikko Hirvonen og Sebastien Loeb det drejer sig om i årets VM i rally – og det var det også i det netop afviklede Rally Finland. På hjemmebanen blev det finnen, som trak det længste strå.

Der var dømt tæt kamp imellem øjeblikkets to hurtigste rallykørere, så snart bilerne forlod Jyväskyla og begav sig ud i de finske skove. Men det så også straks ud som om, Mikko Hirvonen havde fat i den lange ende. Langsomt, men sikkert, opbyggede han et forspring. Men det tog en dags tid før det var oppe over 10 sekunder, så en sikker føring kunne man på ingen måde tale om. Det mindste uheld ville kunne vende op og ned på stillingen.

Det blev så Sebastien Loeb, som rendte i et lille uheld i form af en punktering. Det sendte Hirvonens forspring op i nærheden af et halvt minut og da erklærede Loeb, at nu var slaget slut. Hirvonen gik da også straks over til blot at vedligeholde forspringet, som ved mål stadig var 25,1 sekunder. Fantastisk, hvordan et så kort tidsrum regnes som en uimodståelig føring på de lynhurtige hastighedsprøver, hvor der ikke skal mange millimeters fejlbedømmelse til, før bilen ligger i hegnet. Det vidner om, hvor stor kontrol kørerne har over deres biler.

3. pladsen i rallyet var centrum for en lige så stor duel. Igen imellem en Ford og en Citroën – kørt af Jari-Matti Latvala og Dani Sordo – og igen med Forden som vinder. Latvala måtte udover Sordo ellers slås med en madforgiftning om lørdagen, men alligevel lykkedes det ham at opbygge et lille forspring til sidst i rallyet og dermed råde en lille smule bod på den brøler, han begik på sidste prøve i Polen, hvor han måtte udgå med målflaget i sigte.

Målflaget så Rally Finlands mest prominente debutant til gengæld ikke. Kimi Raikkonen gjorde det ellers godt og lå og kæmpede om 3. pladsen blandt Super 2000 og gruppe N bilerne, men sidst på lørdagen skete det, man næsten kunne kalde uundgåeligt. Et sving overraskede Raikkonen og Puntoen tog en rulning ud i skoven. Heldigvis var der ingen personskader, men bilen kom ikke længere.

Foto: AKK Sports Oy/Pasi Mäenpää