Mark Webber satte ikke en fod forkert i det spanske grand prix, da han kørte en start-mål-sejr hjem til Red Bull Racing. Dermed får Webber og Red Bull endelig revanche for det uheld, der har præget det nok hurtigste team på gridden pt.

Hvor Webber kørte i front uden kontakt til de bagvedliggende, så var der mere action nede i feltet på en bane, der traditionelt ikke lægger op det til det allerbedste race. Lewis Hamilton forsøgte allerede i starten af komme forbi de to Red Bull Racing-kørere, men briten måtte strække våben ind i første sving.

Da Vitantonio Liuzzi åbner for pitstopballet på 13. omgang, følger toppen med løbende. Vettel, Alonso og Button kører alle ind, da feltet kører ud på 17. omgang. Vettels stop er dog lidt langsommere, hvilket giver Hamilton overhalingsmuligheden omgangen efter – og den udnytter briten ind i første sving, hvor Vettel bliver klemt uden for banen.

Schumacher er derimod hurtigere end Hamiltons kollega Jenson Button, så tyskeren kan tage femtepladsen efter pitstoprunden.

Efter dette er resten af løbet en kamp for Button om at finde vej forbi Schumacher, der kører defensivt hele vejen mod mål. Også Felipe Massa, der ikke gør stort væsen af sig, slutter sig til kampen om femtepladsen.

Massa mister dog tid, da han under overhaling af Karun Chandhok overstyrer ind i svinget og rammer inderen let. Berøringen skader dog frontvingen på Ferrarien, men skaden ser ikke ud til at betyde noget.

På 55. omgang ryger Vettel uden for banen og igennem gruset. Det koster et ekstra pitstop til tyskeren, hvor han får den bløde compound på igen. Pitstoppet sender hjemmebanehelten Fernando Alonso op på tredjepladsen, mens Vettel holder fjerdepladsen med god luft ned til Michael Schumacher. Vettel får efterfølgende meldinger om, at der er problemer med bremserne, og tyskeren sætter farten helt ned og motorbremser sig i mål.

To omgange før mål punkterer Hamilton i det lange højresving efter langsiden, hvilket sender briten i dækmuren. Dermed avancerer Alonso til andenpladsen, Vettel til podiet – og Jaime Alguersuari tager igen point, denne gang på sin katalanske hjemmebane.

Toppen i Spaniens Grand Prix 2010:

Pos Kører Team Tid Grid
1 Mark Webber RBR-Renault 66 omgange 1
2 Fernando Alonso Ferrari +24.0 sek. 4
3 Sebastian Vettel RBR-Renault +51.3 sek. 2
4 Michael Schumacher Mercedes GP +62.1 sek. 6
5 Jenson Button McLaren-Mercedes +63.7 sek. 5
6 Felipe Massa Ferrari +65.7 sek. 9
7 Adrian Sutil Force India-Mercedes +72.9 sek. 11
8 Robert Kubica Renault +73.6 sek. 7
9 Rubens Barrichello Williams-Cosworth +1 omg. 17
10 Jaime Alguersuari STR-Ferrari +1 omg. 15
11 Vitaly Petrov Renault +1 omg. 19
12 Kamui Kobayashi BMW Sauber-Ferrari +1 omg. 10
13 Nico Rosberg Mercedes GP +1 omg. 8
14 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes +2 omg. 3
15 Vitantonio Liuzzi Force India-Mercedes +2 omg. 16
16 Nico Hulkenberg Williams-Cosworth +2 omg. 13
17 Jarno Trulli Lotus-Cosworth +3 omg. 18
18 Timo Glock Virgin-Cosworth +3 omg. 22
19 Lucas di Grassi Virgin-Cosworth +4 omg. 23
Ret Sebastien Buemi STR-Ferrari +24 omg. 14
Ret Karun Chandhok HRT-Cosworth +39 omg. 24
Ret Pedro de la Rosa BMW Sauber-Ferrari +48 omg. 12
Ret Bruno Senna HRT-Cosworth   21
Ret Heikki Kovalainen Lotus-Cosworth   20

Foto: Paul Gilham/Getty Images