Mark Webber trodsede en lynstart af Barrichello og drive-through-straf til at tage sejren i det tyske grand prix på Nürburgring. Sebastian Vettel kom igennem indledende problemer og sikrede sig andenpladsen og anden dobbeltsejr til Red Bull Racing. Felipe Massa blev treer, mens Nico Rosberg var løbets stjerne og tager fjerdepladsen foran de to Brawn GP-kørere Button og Barrichello.

– Det er en fantastisk dag for mig, jeg troede regnen skulle teste os i dag, men den udeblev heldigvis. En anden test var da jeg skød over i Rubens i starten, jeg havde ikke set ham, og det er absolut heller ikke min stil, så det var op til min engineer at tale mig lidt til ro undervejs, siger Mark Webber.

Rubens Barrichello skød foran Webber i starten, mens Lewis Hamilton med KERS overlistede alle og var først ind i første sving. Briten var dog uheldig og punkterede på venstre baghjul, hvilket satte ham uhjælpeligt tilbage allerede på første omgang.

Ned ad langsiden svingede Webber over i Barrichello – et tydeligt uheld, der dog blev takseret til en drive-through-straf.

Derfra var det en jagt for Webber og ikke mindst Vettel. Vettel lå bag både Brawn GP-bilerne og Ferrari-duoen i startfasen, hvilket kostede den unge tysker masser af tid. Under pitstop-runderne lykkes det dog Red Bull Racing at sende tyskeren foran konkurrenterne igen, så der er hentet vigtige point på Jenson Button i front af VM.

Felipe Massa kørte et godt løb til en tredjeplads. Da løbet var lidt mere end halvvejs var brasilianeren på den bløde compound tæt på Vettel på andenpladsen, der havde de hårdere dæk på. Dog udeblev angrebene.

– For at være ærlig, så har jeg savnet at være her – savnet at komme på podiet. Men jeg kørte et godt løb og det lykkedes mig at holde flere bag mig og havde gode dæk i andet stint, hvilket egentlig sikrede mit løb. Et godt resultat, et podium, vil helt sikkert motivere alle til at lave en god bil til næste løb og sikre udviklingen af bilen, siger Felipe Massa, der tog sin første podieplads i 2009.

Rosberg var en af løbets helt store stjerner, idet tyskeren på sin hjemmebane kørte sig frem fra en startplads som nummer 15 til fjerdepladsen.

Store problemer for Brawn GP

Brawn GP-kørerne havde store problemer undervejs og måtte pitte tre gange. Barrichello blev sat tilbage allerede ved første pitstop, da mandskabet måtte gribe til reserve-riggen. I sidste havde Button overhalet Barrichello under pitstoppene, men briten havde store problemer med bagdækkene, der tydeligt smuldrede. Barrichello havde spejlene fyldt med en aggressiv Fernando Alonso, der satte hurtigste omgangstid i jagten på flere point. Spanieren måtte dog nøjes med syvendepladsen.
 
En anden af løbets stjerner falmede efter sit pitstop. Force Indias Adrian Sutil lå treer takket være en super kvalifikation og et langt første stint. Efter første pitstop på 26. omgang kommer tyskeren ud foran Kimi Räikkönen, men presser den tidligere verdensmester ud i sving 1 – en taktik, finnen ikke er med på, hvilket koster en frontvinge og dermed et ekstra stop for Sutil.

Resultatet fra det tyske grand prix:

1 Mark Webber, RBR-Renault
2 Sebastian Vette, RBR-Renault
3 Felipe Massa, Ferrari
4 Nico Rosberg, Williams-Toyota
5 Jenson Button, Brawn-Mercedes
6 Rubens Barrichello, Brawn-Mercedes
7 Fernando Alonso, Renault
8 Heikki Kovalainen, McLaren-Mercedes
9 Timo Glock, Toyota
10 Nick Heidfeld, BMW Sauber
11 Giancarlo Fisichella, Force India-Mercedes
12 Kazuki Nakajima, Williams-Toyota
13 Nelsinho Piquet, Renault
14 Robert Kubica, BMW Sauber
15 Adrian Sutil, Force India-Mercedes
16 Sebastien Buemi, STR-Ferrari
17 Jarno Trulli, Toyota
18 Lewis Hamilton, McLaren-Mercedes
– Kimi Räikkönen, Ferrari
– Sebastien Bourdais, STR-Ferrari

Foto: Clive Mason/Getty Images