Jason Watt havde en god, og ikke mindst meget pointgivende weekend ved ‘Juniløbet’, hvor både han og hele teamet bag ham til sidst ramte det helt rigtige setup på SEAT Leon raceren, med det resultat at Jason nu indtager 4. pladsen i Danish Touringcar Championship.

Det første af de to kvalifikationsløb udviklede sig positivt for Jason, der vandt et par placeringer med det resultat at han krydsede målstregen på 7. pladsen, en placering der indbragte ham 2. startplads til det andet af kvalifikationsløbene samt 9 vigtige point til mesterskabet. Løbet blev kørt lidt taktisk, da Jason ikke ville sætte noget over styr allerede i det første løb.
 
I det andet af kvalifikationsløbene var Jason hele tiden med fremme i den forreste del af feltet, hvor flere placeringsskift var med til at gøre løbet meget spændende. Jason kunne her køre en sikker 3. plads hjem, og dermed score yderligere 15 point til DTC mesterskabet.
 
“Starten på løbet var ved at blive lige spændende nok, da den konkurrent jeg havde på indersiden af mig på vej ned mod første sving bremsede lige vel sent nok, med det resultat at jeg blev ‘hængt til tørre’ ude på ydersiden – meget tæt på sandfanget, det kostede en placering. Derefter kunne jeg se Per Poulsen hale ind på mig, han kørte sit livs drømmeløb, og jeg valgte at lade ham slippe forbi, frem for måske at ødelægge løbet for os begge to,” siger Jason Watt. 

Til finaleløbet fik Jason startplacering nummer 6, så der var bestemt potentiale til endnu et topresultat. Løbet blev om muligt endnu mere spændende end kvalifikationsløbene, og der blev kæmpet hårdt oppe foran i feltet, hvor det lykkedes for Jason at køre sig op på 4. pladsen. Dermed var der 13 point mere til mesterskabet.
 
“Jeg havde ikke været helt tilfreds med speeden i bilen i de to kvalifikationsløb, så mine både dygtige og hurtige teknikere justerede lidt på bilen inden finaleløbet, jeg ønskede lidt mere greb i forhjulene – og det fik jeg – faktisk så meget at jeg var ved at snurre rundt for enden af langsiden, men de havde jo bare givet mig hvad jeg ønskede mig,” siger Jason Watt.
 
Weekendens score ved ‘Juniløbet’ på Jyllands-Ringen blev på i alt 37 point, hvilket bragte Jason op på 114 point totalt samt ikke mindst en placering frem i mesterskabet, så han nu besætter 4. pladsen.

“Forventningerne forud for ‘Juniløbet’ var høje efter de flotte resultater ved løbet på Padborg Park, hvor jeg mærkede duften af pokaler og champagne, men vi har stadig lidt problemer med at få styr på bilen. Det virker dog som et generelt problem i feltet i år, vor der er store udsving på performance mellem de enkelte løb. Men både teamet og jeg er naturligvis glade for alle de point vi sammen fik høstet på Jyllands-Ringen,” siger Jason Watt.

Foto: Thomas Norsted