Volvo har for alvor sat sigtet mod FIA WTCC i 2011. Den svenske fabrik, der i øjeblikket er i spidsen af Scandinavian Touring Car Cup og STCC med Robert Dahlgren med teamet Polestar Racing, undersøger nu muligheder for at køre fuldt WTCC-program næste år.

– Vi ser nu, at WTCC tager hånd om den største forhindring for vækst med det nye motorreglement. Samme tid ser vi adskillige nationale mesterskaber bevæge sig væk fra FIA S2000-reglerne med flere af deres egne modarbejdende beslutninger og dispensationer fra en fabriks synspunkt, siger Alexander Murdzevski, Volvos sportslige direktør til Autosport.

Svenskeren hentyder formentlig til den disputs, der i øjeblikket foregår i svenske STCC om ladetrykket på de biogasdrevne VW Scirocco. Her har STCC givet dispensation til VW for netop at beholde det tyske mærke i serien.

Volvo og Polestar Racing er ikke nye i WTCC. I 2007 deltog teamet i afdelingen på Anderstorp med S60-modellen, mens de sidste år deltog med Robert Dahlgren i WTCC på Brands Hatch. I 2010 vil teamet indsætte biler i WTCC-afdelingerne netop på Brands Hatch og på Okayama.

Volvo og Polestar Racing deltager i denne weekend i STCC på Falkenberg. I formiddagens testsession var Dahlgren hurtigste mand, mens teamkammerat Tommy Rustad var treer.

Den svenskbyggede ætanoldrevne Volvo C30 er homologeret i Sverige og kan derfor ikke score point i WTCC i år. Volvo vil dog gå efter en fuld FIA-homologering til 2011.

Foto:  Henning Smed