Efter endnu en Volkswagen-succes i WRC-sammenhæng i Rally Sweden, er Kris Nissens VW-troppet forblevet i sneklædte Sverige for at teste VW Polo WRC i en direkte sammenligning med den Skoda Fabia S2000, teamet netop har sikret sig dobbeltsejr i den svenske rally.

Volkswagen-kørerne var flyvende i Rally Sweden - her Andreas Mikkelsen

Sébastien Ogier vandt med Julien Ingrassia foran Protons hjemmebanehelt PG Andersson, der dog senere fik en tidsstraf. Det forfremmede Ogiers teamkammerat Andreas Mikkelsen til andenpladsen blandt S2000-bilerne.

– Rally Sweden er et ægte højdepunkt i VM-sæsonen, da det kun er her, man kører med pigdæk på is og sne. Karakteren er enestående, og derfor var det vigtigt for vores team at samle erfaringer for at være bedst muligt forberedt næste år med Polo R WRC, siger Kris Nissen i en pressemeddelelse.

Og dagene efter Rally Sweden stod på videre forberedelser på den kommende sæson, hvor VW som bekendt træder ind i WRC på fuld tid.

På de svenske skovveje har Ogier og VW-testkører Dieter Depping prøvekørt VW Polo R WRC i den direkte sammenligning med Skoda Fabia S2000-bilen.

– Vores mål er ikke at sammenligne performance, men at få kilometre i Polo R WRC. Kørerne bruger S2000-bilen til at sætte et benchmark, inden de fortsætter i Poloen, siger Kris Nissen videre.

Ogier har, kort før Rally Sweden, kørt i Polo R WRC for første gang i ren specifikation. Tidligere tests er foregået med en Polo/Fabia-hybrid.