Sebastian Vettel tog atter en podieplacering og ligger nu treer i mesterskabet som bedste ikke-Brawn GP-kører. Efter sejren i Kinas Grand Prix og nu andenpladsen efter Jenson Button, kan Vettel ikke lade være med at tænke på mesterskabet – normalt et tabu for kørere på denne tid af sæsonen.

– Det var godt. Et godt resultat og gode point, men det var et svært race. Starten var ok, men så var Lewis (Hamilton, red.) pludselig ved siden af mig – han må have trykket på sin ’specielle knap’ og fået en fordel, siger Sebastian Vettel om starten og hentyder til McLaren-kørerens KERS.

– Jeg måtte give plads, da vi lå tre side om side, og desværre mistede jeg to placeringer ved det. Jeg blev fanget bag Lewis, og så slider det ekstra på dækkene, og man kan ikke rigtig komme tilbage og angribe igen. Det var hårdt under nedbremsningen her, så du har virkelig brug for dækkene og stabilitet bag i bilen, siger Sebastian Vettel videre.

– I andet stint var jeg lige bag Jarno Trulli, hvilket var en skam, for jeg var på de bløde dæk og kunne have kørt lidt hurtigere. I tredje stint var det omvendt, og jeg måtte forsvare mig mod Jarno i stedet, der var på de bløde dæk. Han var lige i mine spejle, men jeg lavede ingen fejl og vi kom ind på andenpladsen, siger Vettel.

På spørgsmålet, om Vettel kan vinde mesterskabet er den unge tysker naturligvis forbeholden så tidligt på sæsonen.

– Den, der scorer flere point end de andre, vinder mesterskabet. Der er langt igen, men du vil jo altid vinde så ofte som muligt. Når du gør det, har du naturligvis også mesterskabet i tankerne, siger Vettel.

– I mine øjne har vi vist lige fra første løb, at vi har en god bil. Desværre kom jeg ikke i mål i de to første løb, men vores fart har gjort det muligt at ligge blandt frontrunnerne. Nu må vi se, hvordan det udvikler sig i de kommende løb. Bilerne er stadig nye, og udviklingen er lige begyndt, slutter Vettel.

Foto: Clive Mason/Getty Images