Red Bull Racing har gjort status over en sæson, hvor de er kommet fra at være midfielders til at være blandt de allerstærkeste teams. Selvom Sebastian Vettel til slut måtte tage til takke med andenpladsen i VM, lige som Red Bull Racing i konstruktørernes VM, så var det naturligvis den bedste sæson for teamet.

– Hvad kan jeg sige for at opsummere sæsonen? Jeg vil sige op og ned, vi er nu meget stærke og har netop taget vores fjerde et-to-sejr, så det er tillykke til teamet. De har presset meget på og arbejdet hårdt på fabrikken. Det er synd, at sæsonen nu er slut, for vi har medvind. Men det er perfekt at slutte sæsonen på sådan et højdepunkt, siger Sebastian Vettel, der efter Buttons VM-titel var sikret udtalte, at han ikke samlede på andenpladser.

Red Bulls teamchef, Christian Horner, ser tilbage på sæsonen og mindes særligt teamets første 1-2-sejr i Kinas GP:

– Andenpladsen er et fantastisk resultat for teamet. På mange måde er det stadig et meget ungt team, det er blot vores femte sæson i F1. At have nået 16 podieplaceringer, seks sejre fem pole positions og seks hurtigste omgange – inklusive fire 1-2-sejre og mere end 150 point er en kæmpe præstation, siger Christian Horner.

Sebastian Vettel fejrer sejren i Red Bulls første 1-2 i 2009 i Kinas Grand Prix
Sebastian Vettel fejrer sejren i Red Bulls første 1-2 i 2009 i Kinas Grand Prix

– I sidste ende tabte vi ikke VM i Brasilien, og man må vise respekt for den sæson, Jenson og Brawn har haft med en meget dominant tidlig del af mesterskabet. Vi forsøgte at indhente dem derefter, siger han videre.

– Det største højdepunkt var nok at vinde vores første GP med en 1-2-sejr i Kina. Det var et virkeligt særligt øjeblik for hele teamet og et bevis på den support og det commitment, Hr. Mateschitz har vist F1, siger Horner om en sæson, der også bød på Mark Webbers første sejr, der kom i Tysklands GP.

Foto: Mark Thompson/Getty Images